Baro vahşi cinayetin takipçisi olacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Baro vahşi cinayetin takipçisi olacak


 

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi, Mersin’de Hasan C. isimli şahsın 12 yaşındaki bir çocuğu fidye için kaçırıp öldürmesine ilişkin olayın takipçisi olacağını açıkladı. Merkez, mahkemeden kamu vicdanı rahatsız eden, hukuk devletini yok sayan bir kararın çıkmaması için mücadele edip, çocuğun hakkını koruyacak.

Haber Merkezi

 

Mersin’de önceki gün görev yaptığı sitede oturan yabancı uyruklu ailenin 12 yaşındaki çocuğunu kaçırıp 400 bin Euro fidye isteyen ve parayı alamayınca da çocuğu boğarak öldürdüğü tespit edilen görevli Hasan C. yakalandı.

Kan donduran vahşi cinayet yürekleri yaralarken Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi, olayın takipçisi olacağını duyurdu.

Mersin Barosu tarafından “Katledilen çocuk vakaları, bu ülkenin mutlaka çözmesi gereken temel meselelerinden birisidir” başlığıyla yapılan açıklamada, olayda tutuklanan zanlının adalet önünde hak ettiği cezayı alması için yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olunacağı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Mersin’de Hasan C. isimli şahıs 17 yıldır kapıcı olarak görev yaptığı sitede, bir ailenin 12 yaşındaki çocuğunu fidye için kaçırmış, parayı alamayınca da çocuğu binanın bodrum katında katletmiştir. Zanlı yakalanmış ve tutuklanmıştır.

İnsan hakları ihlalleri, çocukların yaşam hakkının elinden alınmasına kadar büyümüştür. Çocuk hakları, insan haklarının şemsiyesi altında yer almaktadır. Katledilen çocuk vakaları, bu ülkenin mutlaka çözmesi gereken temel meselelerinden birisidir.

Olayın yasal sürecinde çocuğun üstün yararı ön planda tutulmalıdır. Din, dil, ırk, kültür ayrımı gözetmeksizin, 18 yaşından küçük her bireyin çocuk olduğu, her çocuğun ilk önce yaşam hakkı olmak üzere tüm haklarının korunması hangi meslek veya konumda olursa olsun herkesin insanlık görevidir. Çocukların barış, refah ve huzur içerisinde yaşayacakları bir ortam oluşturulması yönünde kanunlar uygulanmalıdır.

Mersin Barosu Başkanlığı ve Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak, tutuklanan zanlının adalet önünde hak ettiği cezayı alması için yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Zira cezasızlık, çocuklarımızın yaşam hakkının ihlal edilmesini meşrulaştıracaktır. Mahkemeden kamu vicdanını rahatsız eden, hukuk devletini yok sayan bir kararın çıkmaması için mücadelemizi sürdürüp, çocuğun hakkını sonuna kadar koruyacağız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA