Yeşil Sol Parti’nin ‘Büyük Mersin Mitingi’ne çağrı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yeşil Sol Parti’nin ‘Büyük Mersin Mitingi’ne çağrı


 

Yeşil Sol Parti yarın Mersin’de, ‘Büyük Mersin Mitingi’ ismiyle bir miting gerçekleştirecek. Mitinge konuşmacı olarak katılacak olan SYKP Eş Genel Başkanı Yüce, mitinge çağrı yaptı. Mitinge bütün halkları davet ettiğini belirten Yüce, “Gelin iktidarı göndermeye 3 kala Mersin mitingimizde buluşalım. Birlikte değiştirelim ve birlikte kazanalım” dedi.

Barış ÇOBAN

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi(Yeşil Sol Parti), Mersin’de Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanında bir miting düzenleyecek. “Büyük Mersin Mitingi” ismiyle düzenlenecek mitingde, Halkların Demokratik Partisi(HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Demokratik Toplum Kongresi(DTK) Eş Sözcüsü Berdan Öztürk, Emek Partisi(EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi(SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce, Toplumsal Özgürlük Partisi(TÖP) Sözcüler Kurulu üyesi ve Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili adayı Perihan Koca, tutuklu olan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ve sanatçı İlkay Akkaya yer alacak.

 

YEŞİL SOL PARTİ MERSİN’DEN EN AZ 3 VEKİL İSTİYOR

Kapatılma ihtimalinden dolayı bileşenlerinden biri olan Yeşil Sol Parti’yle seçime girecek olan HDP’nin, iddialı olduğu illerden biri de Mersin. HDP, 24 Haziran 2018’de gerçekleştirilen milletvekili seçimlerinde aldığı 190 bin 514 oyla Mersin’den 2 vekil çıkarmıştı. Bu sayede, 144 bin 168 oy alan Milliyetçi Hareket Partisi’ni(MHP) geride bırakan HDP, Mersin’de üçüncü büyük parti olmuştu. Yeşil Sol Parti’nin şuan ki hedefi ise 2 olan vekil sayısını en az 3’e çıkarmak. Bunun için büyük çaba sarf eden Yeşil Sol Parti, milletvekili adayları ve parti çalışanları ile birlikte sürekli sahada. Mersin’de 7’den 70’e herkese ve her kesime dokunan, halkın büyük sevgisini kazanan Yeşil Sol Parti’nin 3’üncü vekili de Ankara’ya göndermesi büyük olasılık gibi duruyor. Aynı zamanda AKP’nin Kürt karşıtı ve kötü ekonomi politikalarından dolayı AKP’den kopan Kürt seçmenlerin de Yeşil Sol Parti’ye oy verecek olması bu ihtimali güçlendiriyor. Tam bu nokta da yapılacak olan bu miting büyük bir öneme sahip. Yeşil Sol Parti bu mitingle, Mersin’deki gücünü sınayacak. Miting 11 Mayıs Perşembe(yarın) saat 14:00’da gerçekleştirilecek.

“BİRLİKTE KAZANACAĞIZ, BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Yeşil Sol Parti Mersin İl Örgütü, yayınladığı yazılı bir metinle yarın gerçekleşecek olan ‘Büyük Mersin Mitingi’ne çağrı yaptı. Yayınlanan açıklamada, “Bütün halkları mitingimize davet ediyoruz. Gelin beraber değiştirelim” denildi. Yapılan yazılı açıklamanın tamamı şu şekilde: “14 Mayıs’a sayılı günler kaldı. Girilmedik sokak, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmamak için tüm il ve ilçe örgütlerimizle birlikte gece gündüz çalıştık. Büyük zaferimize doğru giderken, her geçen gün halkların büyüyen desteği ile mücadele azmimiz arttı. Şimdi de seçim startını verdiğimiz günden bugüne sahadan aldığımız tüm coşkuyu yarın gerçekleştireceğimiz Büyük Mersin Mitingi’nde buluşturacağız. Mitingimizde; HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DTK Eş Sözcüsü Berdan Öztürk, Başak Demirtaş, SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce,  EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, TÖP Sözcüler Kurulu üyesi ve Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili adayı Perihan Koca ile sanatçı İlkay Akkaya yer alacaktır. 14 Mayıs zaferimizin ön provasını gerçekleştireceğimiz mitingimize, tüm halkları davet ediyoruz. Birlikte kazanacağız, birlikte değiştireceğiz.”

 

“İKTİDARI GÖNDERMEYE 3 KALA MERSİN MİTİNGİMİZDE BULUŞALIM”

SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce’de, bütün halkları ‘Büyük Mersin Mitingi’ne davet etti.

Yeşil Sol Parti’nin Mersin’in kültürel zenginliklerine ve çok kimlikli yapısına iyi temas ettiğini ve Mersin’in sorunlarına çözüm üretebileceğini ifade eden Yüce, “Mersin çok kültürlü, çok kimlikli bir kent olageldi. Tarım, sanayi ve turizm kenti. Hem savaş hem de deprem dolayısıyla göçle gelen yurttaşların kenti. Yeşil Sol Parti bugüne kadar getirdiği mücadele tarihi ve programıyla kentimizin yapısına ve sorunlarına cevap olmak için mücadele yürütüyor. Bizler; tüm kimliklerin, kültürlerin, inançların, işçilerin, emekçilerin, Kürt halkının, Arap Alevilerin, Yörüklerin, mültecilerin, kadınların, LGBTİ+'ların ve gençlerin mücadelesini büyütmek ve meclise taşımak için çalışıyoruz. Temel şiarımız birlikte değiştirmek ve birlikte inşa etmek. Mersin halkının bunu görerek partimize oy vereceğini ve ağacımızı büyüteceğine inanıyoruz” diye belirtti.

‘Büyük Mersin Mitingi’ için halka çağrı yapan Yüce, “Gelin iktidarı göndermeye 3 kala Mersin mitingimizde buluşalım. Birlikte değiştirelim ve birlikte kazanalım”  dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA