Vali Pehlivan’ın yeni makam aracı; TOGG! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Vali Pehlivan’ın yeni makam aracı; TOGG!


 

Yerli ve milli araç TOGG, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın da makam aracı oldu! Vali Pehlivan aracın görüntüsünü, “Yılların özlemi, insanımızın emeği, alın teri. Milletçe gurur kaynağımız, yerli ve milli markamız TOGG hayırlı uğurlu olsun” mesajıyla sosyal medyada paylaştı.

Hediye Eroğlu

 

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilen ve 2023 Nisan’da trafiğe çıkan ilk elektrikli aracı TOGG, teslimatları devam ediyor.

Muhalefet Rusya ve Katar ortaklığında üretilen TOGG’u yerli ve milli olmadığı, yaklaşan seçimler öncesi te iktidar tarafından propaganda amaçlı kullanıldığı gerekçesiyle eleştirilerini sürdürürken TOGG devlet kademelerinde makam aracı olarak tercihi edilmeye devam ediliyor.

 

MAKAM ARACI OLDU

Hükümetin üst kademelerindeki yöneticilerinden farklı kesimlere özellikle makam aracı olarak kullanılmak üzere sipariş edilen TOGG son olarak Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın da makam aracı oldu.

Mersin Valiliği’nin resmi sosyal medya hesaplarından araç ile birlikte fotoğrafını paylaşan Vali Pehlivan “Yılların özlemi, insanımızın emeği, alın teri... Milletçe gurur kaynağımız, yerli ve milli markamız TOGG hayırlı uğurlu olsun” notunu paylaştı.

 

TOGG’UN FİYATI NE KADAR?

Cumhuriyet'in 99. yıl dönümü olan 29 Ekim'de banttan indirilen ve16-27 Mart'ta Trumore dijital platformu ve TOGG web sitesi üzerinden ön siparişleri alınarak, Nisan ayında satışa çıkarılan araç iki donanım seviyesi ve iki batarya seçeneği ile müşterilere sunuluyor.

160 kW / 218 Beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10X RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 314 ve 523 kilometrelik menzillere sahip.

T10X’in 52,4 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneği 16,7 kWh/100 km (WLTP) enerji tüketimi değeri sunarken, 88,5 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneğinin tüketim değeri ise 16,9 kWh/100 km (WLTP).

Buna göre; TOGG T10X V1 RWD Standart Menzil​ 953 bin TL, V2 RWD Standart Menzil​ 1 milyon 55 bin TL, V2 RWD Uzun Menzil​​ 1 milyon 215 bin TL ile başlayan fiyat etiketine sahip.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA