Tam bağımsız Türkiye mücadelesi sürüyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tam bağımsız Türkiye mücadelesi sürüyor


 

6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için Mersin’de, CHP’li Serdal Kuyucuoğlu’nun organize ettiği Anma Programı düzenlendi. Kuyucuoğlu anmada, “İdam ettiler, ancak yenemediler” diyerek, tam bağımsız demokratik Türkiye mücadelesinin devam ettiğini belirtti.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin’de 26. Dönem Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu’nun organize ettiği Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idamının 51. yılında, yağmura rağmen Deniz dostlarının katılımı ile heykellerinin bulunduğu Mersin Mezitli Fatih Parkı’nda anıldı. Anmada Serdal Kuyucuoğlu, Rıdvan Turan ve Hakan Ateş birer konuşma yaptı.

Kuyucuoğlu yaptığı konuşmada; “Üç fidanımız asırlık çınarımız oldu. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan. Kimileri yıllarca hapis yattı, kimileri yurtdışına gitti göçmen oldu, kimileri idam edildi, kimileri katledildi. Türkiye'nin geleceği aydınlık bir nesil susturulmaya yok edilmeye çalışıldı. Denizler, Mahirler, Yusuflar, Ulaşlar, Sinanlar, Kadirler, Kaypakkayalar. Onlar, yüzler, binler bu ülke için güneşi zapt etmeye çalışan çocuklardı. Tam Bağımsız demokratik Türkiye için, halkların kardeşliği, emeğin en yüce değer olduğu güzel bir ülke için, güzel günler görmek için ölümü su gibi içtiler. Bu devrimci insanları idam ettiler, ancak yenemediler. Halkın özlemlerine ne kurşun işler ne de ip. Bu ülkeye tohum oldu, fidan oldu, ağaç oldu. Denizlerin idamının ardından 51 yıl geçti. İnsanca bir düzen için ölümü hiçe sayan üç devrimcinin, hala güncel olması onların hedeflerinin insanların özlemi olmaya devam etmesi, hala hak, hukuk, adalet mücadelesi devam ediyor. İktidarda olanlar baskıyla, sindirmeyle sorunları çözebileceklerine inanıyorlar. Bizler bu baskılardan korkmadık, yılmadık, yılmayacağız” ifadesinde bulundu.

“EMPERYALİZME HAYIR”

Dünyanın her yerinde ‘emperyalizme hayır’ dediklerini ifade eden Kuyucuoğlu, savaşlardan beslenen emperyalizme karşı mücadele ettiklerini, mücadelelerini sürdürdüklerini, Orta Amerika'da darbe yaptıranlara karşı da mücadele ettiklerini belirtti. Kuyucuoğlu, bugün de Suriye'de, Irak'ta, Libaya'da Yemen'de, Ukrayna'da kardeş halkları birbirine düşüren, birbirine kırdıran, ülkelerin harap ve yoksullaşmasına neden olmayı sürdüren emperyalist güçlerin politikalarına dikkat çekti.

Tam bağımsız demokratik Türkiye özlemlerinin devam ettiğini belirten Kuyucuoğlu, “Halkların kardeşliği mücadelesi devam ediyor. Elbet güneş yeniden doğacak, Bu yolda can veren başta Deniz, Yusuf, Hüseyin olmak üzere, tüm can yoldaşlarımızı saygıyla, sevgiyle anıyorum” dedi.

Serdal Kuyucuoğu, "14 Mayıs Anneler Günü'nde kaderimizi ve ülkenin kaderini değiştirme günü. 15 Mayıs’ta analar da babalar da çocuklar da ağlamayacak. Haydi Arkadaşlar zaman görev zamanı, 14 Mayıs istibdattan kurtulma günü olsun” sözleriyle konuşmasını tamamladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA