Mersin PTT’ye skandal suçlama! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin PTT’ye skandal suçlama!


 

Güven Haber-Sen Mersin İl Temsilcisi Caner Karataş, Mersin PTT Başmüdürlüğü’nde yürüttüğü sendikal faaliyetler nedeniyle hem üyelere hem de kendisine karşı sistemli bir şekilde mobbing, baskı ve ayrımcılık uygulandığını açıkladı. Son olarak kanuna aykırı olmasına rağmen sürgüne gönderildiğini açıklayan Karataş, tayin emrinin iptal edilmemesi ve sendikaya karşı sistemli şekilde haksız uygulamalara devam edilmesi halinde yasal işlem başlatacaklarını açıkladı.

Haber Merkezi

 

Sendika başkanı Caner Karataş, Güven İletişim ve Haberleşme Çalışanları Memur Sendikası Mersin İl Temsilcisi olduğu günden itibaren Mersin PTT Başmüdürlüğü tarafından hem üyelere hem de kendisine karşı sistemli bir şekilde mobbing, baskı ve ayrımcılık uygulandığını belirten bir açıklama yaptı.

 

“SÜRGÜNLER İLE YILDIRILMAK İSTENDİK”

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Basın Yayın ve İletişim İş Kolunda faaliyet gösteren Güven İletişim ve Haberleşme Çalışanları Memur Sendikası Mersin İl temsilcisi olduğu günden itibaren engellenmek istediğini savunan Karataş, “Mersin PTT Başmüdürlüğü tarafından Mersin ili merkez ilçelerinde çalışan üyelerimize karşı taşra ilçelerinde ihtiyaç bulunmamasına rağmen geçici görevlendirme yapıldı ya da yapılmaya çalışıldı.

Ayrıca Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Güvenceler başlıklı 18. Maddesi hiçe sayılarak sadece Mersin Güven Haber-Sen İl temsilcisi olmam sebebiyle önce 3 ay süreyle geçici görevle işyerimin değiştirildiği akabinde ise keyfi ve şahsi hırsları ile herhangi bir talebim ve isteğim olmaksızın resen Silifke PTT Müdürlüğü’ne tayinim çıkarılmıştır.

 

“GÖREVLENDİRMELER KANUNA AYKIRI”

Kamu Görevlileri Sendikaları Ve Toplu Sözleşme Kanunu güvenceler başlıklı 18. Maddesi;

Sendika üyelerinin ve yöneticilerinin güvencesi Madde 18- (Değişik: 24/6/2004-5198/3 md.)

‘Kamu görevlileri, iş saatleri dışında veya işverenin izni ile iş saatleri içinde sendika veya konfederasyonların bu Kanunda belirtilen faaliyetlerine katılmalarından dolayı farklı bir işleme tâbi tutulamaz ve görevlerine son verilemez.

Kamu işvereni, işyeri sendika temsilcisi, sendika işyeri temsilcisi, sendika il ve ilçe temsilcisi ile sendika ve sendika şube yöneticilerinin işyerini (…)(12) sebebini açık ve kesin şekilde belirtmedikçe değiştiremez.(12)

Kamu işvereni kamu görevlileri arasında sendika üyesi olmaları veya olmamaları nedeniyle bir ayırım yapamaz’ denilmektedir” diye konuştu.

 

“KANUNİ HAKLARIMI KULLANACAĞIM”

Mersin PTT Başmüdürlüğü tarafına önce 3 ay süreyle Mersin Posta İşleme Müdürlüğüne geçici olarak görevlendirme yapıldığını söyleyen Karataş, akabinde ise resen Silifke PTT Müdürlüğüne tayininin çıkarıldığını söyledi. Güven Haber-Sen Mersin İl temsilcisi olduğu halde kanunda belirtilen sebebi açık ve kesin şekilde belirtilmedikçe işyerinin hizmet gereği gibi keyfi sebeplerle değiştirilemeyeceğini vurgulayan Caner Karataş, “Ayrıca kamu işvereni kamu görevlileri arasında sendika üyesi olmaları veya olmamaları nedeniyle bir ayırım yapamaz denen Kamu Görevlileri Sendikaları Ve Toplu Sözleşme Kanunu 18. Maddesini açık şekilde ihlal ederek mobbing unsurlarını tarafıma karşı tamamen yerine getirmiştir. Bu sebeple resen çıkarılan tayin emrinin iptal edilmemesi ve sendikamıza karşı sistemli şekilde haksız uygulamalara devam edilmesi halinde mağduriyetimizden kaynaklı doğabilecek kanuni tüm haklarımızı kullanacağımızı ve sorumluları hakkında ayrıca bireysel olarak da yasal işlem başlatacağımızı buradan bildiriyorum.

 

İŞ BARIŞI BOZULUYOR

Mersin PTT Başmüdürlüğü’nün bu tutum ve yaklaşımları sebebiyle aidiyet, iş motivasyonu ve iş barışının tamamen bozulduğu dolayısıyla tüm emekçiler tarafından büyük bir memnuniyetsizlik, huzursuzluk ve tepki oluşmasına rağmen çalışanlar gördükleri baskılar sebebiyle sessiz kalmak zorunda bırakılmışlardır. Tüm baskılara rağmen Güven Haber-Sen olarak PTT emekçilerinin haklı taleplerine sessiz kalmayacak, faşizme boyun eğmeyecek sendikal meşru tüm haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Tüm PTT emekçileri adına yılmadan mücadele ederek hukuksuz ve keyfi alınan tüm kararların karşısında olacağımızı bir kez daha belirterek Mersin PTT çalışanlarını tüm sorunlarının çözümü noktasında Güven Haber-Sen çatısı altında toplanarak omuz omuza birlikte mücadele vermeye davet ediyor ve ‘Geleceğin İçin Birleşik Kamu-İş’ ve ‘Geleceğin İçin Güven Haber-Sen’ diyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA