MERSİN’DE TEHLİKELİ GERİLİM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE TEHLİKELİ GERİLİM!


 

Mersin’de Kürt nüfusun ağırlıklı yaşadığı Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesinde Hüda-Par ile HDP arasında seçim standı gerilimi yaşandı. Bir kişinin havaya ateş açtığı olayda çıkan arbede de bir kişi yaralanırken, yükselen tansiyon Mersin adına endişeye neden oldu.

Hediye Eroğlu

 

Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Hüda-Par’ın Cumhur İttifakı’na desteğini açıklamasının ardından muhalefet ile yaşadığı tartışmalar sonrası Mersin’de seçim standına silahlı

saldırı yapıldığı iddiası gündeme geldi.

İddiaya göre, Hüda-Par üyesi bir grup, seçim çalışmaları çerçevesinde merkez Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi Bekirde Yolu civarında AKP Mersin 4. Sıra milletvekili adayı Faruk Dinç için stant kurdu. Bu sırada bazı HDP yandaşları stant kuran partililerle tartıştı. Tartışma sırasında Bedri B. adlı şahıs, üzerinde taşıdığı silahla havaya bir kaç el ateş açarak kaçtı. Kaçan şüpheli, polis ekiplerince kısa süre içerisinde suç aleti tabanca ile birlikte yakalanarak gözaltına alınırken, olay sırasında Hüda-Par'lı bir kişinin darp sonucu yaralandığı belirtildi.

Gerginliğin yaşandığı olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, silahla ateş eden şüphelinin HDP taraftarı olduğu ve 21 ayrı suçtan kaydı bulunduğu öğrenildi.

“ASLA AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR”

Hüda-Par Mersin İl Başkanı Tahirhan Uysal dan saldırıya ilişkin açıklamada, “Bugün milletvekili adayımız Faruk Dinç ile beraber köy ziyaretlerimiz, Yoğurtçular Pazarı ve Çilek Mahallesindeki Bekirde Yolu’nda stant açma çalışmalarımız vardı. Ancak sat 15:00’te karanlıktan ve kaostan beslenen zihniyet, çözüm projeleri olmayanlar, şiddete başvuranlar seçim standımıza ve milletvekilimizin seçim broşürünü dağıtan arkadaşlarımıza silahla saldırdılar. Silahla yaralanan her hangi bir arkadaşımız yok ancak yumruklu kavga oldu. Bunun sonucunda bir kişi yaralanmıştır ama durumu şuan iyidir. Ancak şunu bilmeleri gerekir ki biz demokratik haklarımızdan asla vazgeçmeyiz. Onlar asla amaçlarına ulaşamayacaklar” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA