CHP’li Kış’ın şirketine kaçak yapı cezası! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’li Kış’ın şirketine kaçak yapı cezası!


 

Mersin’de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer kontenjanından CHP ikinci sıra milletvekili adayı olduğu iddiası nedeniyle partide büyük tepki çeken Gülcan Kış’ın aile şirketi, kaçak yapıdan ceza yedi! Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili olan ve 3 dönemdir Yenişehir’den belediye meclis üyeliği yapan Gülcan Kış’ın inşaat mühendisi olup, aile şirketinin kaçak yapıdan ceza yemesi soru işaretlerine neden oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Mersin’de yarış kızışırken önemli bir gelişme yaşandı. CHP’de tepki çeken milletvekili listeleri partide kriz yaratırken, büyük eleştiri alan Gülcan Kış yine bir krize konu oldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer kontenjanından CHP ikinci sıra milletvekili adayı olması nedeniyle partide büyük tepki çeken Gülcan Kış’ın aile şirketi, kaçak yapıdan ceza yedi!

 

261 BİN 812,68 TL İDARİ PARA CEZASI KESTLDİ

Anamur’da Bahçelievler Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde bulunan Kış ailesine ait Derya Grubun binası için kaçak yapı cezası kesildi.  

Anamur Belediyesi tarafından uygulanan ceza işleminin gerekçesi, bodrum katlarda yapılan eklentilerin inşaat onaylı mimari projede yer almaması oldu. Belediye bu kapsamda Derya Gruba, 3194 sayılı yasa gereği 261 bin 812,68 TL idari para cezası kesti.

Binadaki imara aykırı kaçak yapılaşmanın da 30 gün içerisinde imara uygun hala getirilmesini aksi takdirde yıkılacağını bildirdi.

 

NEREDEN CESARET ALIYORLAR?

Önceki gün seçim ofisi açılışı gerçekleştiren, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili olan ve 3 dönemdir Yenişehir’den belediye meclis üyeliği yapan Gülcan Kış’ın inşaat mühendisi olup, aile şirketinin kaçak yapıdan ceza yemesi soru işaretlerine neden oldu. Belediyedeki görevlerinden cesaret alıp almadığı sorgulanan Kış’ın, yaşananlar sonrası nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.

 

PTT TESİSLERİ UNUTULMADI!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in desteği ile listede yer bulduğu ve genel merkezdeki görüşmelerde torpil tepkisi nedeniyle pati koridorlarında çığlık çığlığa eleştirilerin hedefi olan Kış’ın ailesi daha önce de kentin en değerli arazisi olan PTT Tesisleri’ni almaya çalıştığı iddiasıyla gündeme gelmişti.

Geçen sene Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının, Mersin sahilinde yer alan PTT AŞ’ye ait son derece değerli araziyi imar değişikliği yaparak ranta açmaya çalıştığı ortaya çıktı. Bakanlık, daha önce onaylanan imar planında ‘Kamu Hizmet Alanı” olarak geçen araziyi, ilgili belediyeleri devre dışı bırakarak ‘Ticari ve konut” olarak plan değişikliği yapıp satma çalışması başlattı. Söz konusu tesisi Derya Grubun almak istediği ileri sürülürken, şirket bu iddiaları yalanladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA