Güvencesiz işçiler Ayhan Macit’e emanet | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Güvencesiz işçiler Ayhan Macit’e emanet


 

Bölgedeki tarım ve nakliye işçileri başta olmak üzere güvencesiz çalışan işçilerin çatı örgütü olan Güvencesiz İşçiler Derneği (GİŞDER) de, Başkan Abdulselam Kutlu’nun yaşamını yitirmesi ile seçime gidilerek Ayhan Macit başkan seçildi. Güvencesiz işçiler için bayrak yarışını devralan Ayhan Macit, yeni dönemde özellikle tarım işçilerinin trafik terörüne kurban gitmesinin önlenmesi ve güvencesiz işçilerin sosyal güvence kazanması için mücadele edeceklerini söyledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’deki tarım ve nakliye işçileri başta olmak üzere güvencesiz çalışan işçilerin çatı örgütü olan Güvencesiz İşçiler Derneği (GİŞDER), genel kurula gitti.

Başkan Abdulselam Kutlu’nun kalp krizi geçirmesi sonucu yaşamını yitirmesi ile dernek 2. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

 

YENİ BAŞKAN AYHAN MACİT

Güvencesiz işçiler için çalışan ve 500’e yakın üyesi bulunan derneğin 11’i yönetim toplam 34 kişilik yönetim kurulu genel kurulda belirlendi. GİŞDER’in yeni başkanı ise Ayhan Macit oldu.

Macit, “Yeni dönem yönetim kurulu olarak, Onursal Başkanımız Abdusselam Kutlu'dan devraldığımız mücadeleyi hep birlikte daha ileriye taşıyacağız. Her daim yanımızda olarak mücadelemize güç katan ve genel kurulumuza katılarak dayanışma gösteren tüm dernek, sendika, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

 

TRAFİK TERÖRÜ ÖNLENECEK, GÜVENCE KAZANILACAK

Mersin bölgesinde tarım başta olmak üzere, nakliye, paketleme ve narenciye sektöründe çalışan güvencesiz işçiler için çalıştıklarını ve yevmiyelerin belirlenmesinde yetkili dernek olarak işverenlerle masaya oturduklarını aktaran Macit, “Güvencesiz işçilerin sosyal hakları güvenli hale gelene kadar emekten yana tavrımız devam edecek. Bundan sonraki ilk çalışmalarımız tarım işçilerinin yaşadığı trafik terörünün önlenmesi adına kamuoyu oluşturmak ve güvencesiz çalışan işçiler için sosyal güvencelerinin sağlanması olacaktır” diye konuştu

 

“ÇOK ÇALIŞIP, AZ KAZANIYORLAR”

Güvencesiz çalışan tarım ve nakliye işçilerinin toplumun en az kazanan kesimi olduğunu ve sorunlarının çözümünün arka planda kaldığını ifade eden Macit, “Ülken genelinde güvencesiz çalışanların sayısı diğerlerinden daha çok. Üstelik çok iş yaparak az kazanç elde ediyorlar. Yani emeklerinin karşılığını alamıyorlar. Bu güvencesizliği güvenli bir şekle çevirmek lazım. Üye yapımızı geliştirerek daha geniş kitlelere ulaşıp, sorunların çözüm adresi olmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA