UZAYA GİDECEK İLK TÜRK MERSİNLİ OLDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

UZAYA GİDECEK İLK TÜRK MERSİNLİ OLDU!


 

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu belli oldu. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda pilot olan Silifkeli Alper Gezeravcı oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevinde, uluslararası uzay istasyonunda 14 gün kalacak Türk uzay yolcuları belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST'e yaptığı konuşmada Türkiye'nin ilk uzay yolcularını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye’nin ilk uzay yolcuları Alper Gezeravcı ve Cihangir Atasever oldu.

 

ALPER GEZERAVCI VE CİHANGİR ATASEVER

Erdoğan, "Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidecek Alper Gezeravcı kardeşimiz Hava Kuvvetleri Komutanlığımızda önemli başarılara imza atmış kahraman bir Türk pilotumuz. Yedek olarak seçilen Tuva Cihangir Atasever kardeşimiz de Roketsan'da uzay fırlatma sistemleri alanında çalışan bir sistem mühendisimiz. Her iki kardeşimizin görevlerini en güzel şekilde yerine getireceklerinden hiçbir şüphe duymuyorum" dedi.

Erdoğan, uzaya gidecek Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever'e, uzaya götürecekleri Türk bayraklarını teslim etti. Bayrakları alan Gezeravcı ve Atasever de peçlerini çıkararak, Erdoğan'a takdim etti.

 

GEZERAVCI’YA KENTTEN TEBRİK YAĞDI

An itibariyle de tüm Türkiye’nin gözü bu iki isme yöneldi. Mersin’in Silifke ilçesi Kargıcak mahallesin nüfusuna kayıtlı Alper Gezeravcı’ya kentten tebrik yağdı.

 

ALPER GEZERAVCI KİMDİR?

Alper Gezeravcı, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olacak olan başarılı pilotu. Hava Harp Okulu'ndan elektronik mühendisi olarak mezun olan Alper Gezeravcı, daha sonrasında ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nde harekat araştırması bölümünde yüksek lisans yapmı.

F-16 pilotu olan Alper Gezeravcı, 21 yıl boyunca Hava Kuvvetleri'nde önemli görevlere ve başarılara imza attı.

 

MİLLİ UZAY PROGRAMI

Türkiye uzay çalışmalarını 2000’li yıllarla birlikte hızlandırdı. Haberleşme ve yer gözlem uyduları ile uzay alanında önemli kabiliyetler kazanan Türkiye, yerli ve milli kabiliyetini insanlı uzay göreviyle genişletmeyi hedefliyor.

Bu hedef doğrultusunda 2 yıl önce yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Milli Uzay Programı’nın 10 stratejik hedefinden birini “Bir Türk vatandaşı, bilim misyonuyla uzaya gönderilecek. Böylece Türkiye, uluslararası uzay istasyonunun altyapısından yararlanarak bilimsel deney yapma imkanına kavuşacak. Türkiye’nin uzay alanında görünürlüğü artacak.” cümleleriyle Türk Uzay Yolcusu olarak belirlendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA