Test uçağı 4 Mayıs’ta inecek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Test uçağı 4 Mayıs’ta inecek


 

AKP Mersin 1. sıra milletvekili adayı olan Hazine ve Maliye Bakanı Doç. Dr. Nureddin Nebati, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Mersin’de MTSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı’na da katıldı. Nebati, kentin uzun süredir Çukurova Bölgesel Havalimanı’nı beklediğini hatırlatarak, 4 Mayıs’ta test uçuşunun gerçekleştirilip haziranda da tarifeli uçuşların başlayacağını açıkladı.

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Nisan Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Hamit İzol başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının konuğu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati oldu. MTSO yönetimi, Nebati’ye Mersin’in ve iş dünyasının beklentilerini sıraladı. Çok odaklı ekonomik yapıya sahip Mersin’in Türkiye’nin Akdeniz’den dünyaya açılan kapısı olduğunun altını çizen oda yönetimi, bu nedenle kentin güçlü olduğu sektörlerde bekleyen yatırımlarının tamamlanmasının Türkiye’nin güçlenmesi anlamına geleceğini vurguladı. Mersin Ana Konteyner Limanı’nın vakit kaybedilmeden yapılmasını beklediklerini dile getirdiği konuşmasında oda yöneticileri, Mersin Lojistik Merkezi, Çeşmeli–Taşucu Otobanı, şehir içi trafiği rahatlatacak metro hattının da beklenen yatırımlar arasında yer aldığını ifade etti. D-400 karayolunun genişletilmesi ve bu yola paralel bir yola duyulan ihtiyacı vurgulayan MTSO yönetimi, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın uluslararası direkt uçuşlara açılmasının önemi, turizm bölgelerinin yatırımcılara tahsis edilebilir hale getirilmesi gerekliliğini, su sorununun çözümü için Pamukluk barajının devreye alınmasının önemini dile getirdi. Oda ayrıca, Mersin’de yatırım için sanayi ve ticaret siteleri kurulması amacıyla kamu ve hazine arazilerinden yararlanılabilmesi konusunda da destek isteyip konuşmasını finansmana erişimin kolaylaştırılması gerekliliğini belirterek tamamladı.

“TEST UÇAĞI 4 MAYIS’TA İNECEK”

Hazine ve Maliye Bakanı Doç. Dr. Nureddin Nebati ise sözlerine bugüne kadar hükümet olarak yaptıkları çalışmaları özetleyerek başladı. Ardından Mersin’i değerlendiren Nebati, Mersin'de yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda 4 Mayıs’ta test uçuşu yapılacağını müjdeledi. Mersin’in taleplerini haklı bulduğunu kaydeden Nebati, “O zaman bizim işimiz, gelen bu taleplerin karşılanması noktasında her türlü adımı atmak. Havaalanı yıllardır bitmedi. İnşallah biz 4 Mayıs’ta test uçağını indiriyoruz. Haziran’ın sonunda tarifeli uçuşla hem Adana’ya hem Mersin’e ama hem Adana’ya hem Mersin’e derken bölgesel olarak Çukurova’nın tamamına uluslararası iniş çıkışlar gerçekleşmiş olacak. Bir kilometrelik yolun bir kısmında çalışma var o da bu ay sonunda bitmiş olacak. İnşallah biz bu havaalanıyla gidip geleceğiz” açıklamasında bulundu.

Toplantı soru cevap bölümüyle devam etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA