Mersin 1 Mayıs’a hazır | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin 1 Mayıs’a hazır


 

Mersin’de 1 Mayıs Tertip Komitesi hazırlıklarını tamamlayarak halkı, özellikle depreme karşı tepki ve taleplerin haykırılacağı kutlamalara çağırdı.

BARIŞ ÇOBAN

 

Mersin’de 1 Mayıs Birlik Dayanışma ve Mücadele Günü etkinlikleri için düğmeye basıldı. Kutlamalar için Mersin Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde yürütülen çalışmalar düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşıldı.

Açıklamayı platform adına Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy yaptı.

 

BURUK KUTLANACAK

Her zaman olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs’ı coşkuyla kutlamayı çok arzu ettiklerini ancak deprem nedeniyle bundan vazgeçildiğini açıklayan Başkan Göksoy, “Bilindiği gibi bir deprem süreci yaşandı. 6 Şubat’ta yaşanan deprem süreci sadece yıkılan 11 ili değil tüm Türkiye’yi yaktı. Devletin yönetimsizliği, basiretsizliği, ihmali yüzünden onbinlerce insanımız hayatını yitirdi, yüzbinlerce insan hala yaralı. Enkazların altından halen cesetler çıkıyor. Böylesi bir durumda bu iktidarı protesto eden bir yerde 1 Mayıs’a gireceğiz.

 

SÖMÜRÜYE KARŞI ALANLARDA OLACAĞIZ

Biz Türkiye genelinde DİSK, KESK, TMMOB, Tabipler Odası ve Diş Hekimleri Tabipleri Birliği ile merkezi bir kararla görkemli bir 1 Mayıs’ı önümüze koymuşken 14 Mayıs seçimlerini esas aldık.

Cumhuriyetin ikinci yüzyıl döneminde bir dönüm noktasında olduğumuzu bilen bir yerden bakarak, 14 Mayıs’ta barışın, demokrasinin, eşitliğin, hukukun, adaletin ve emeğin haklarının sömürülmemesi üzerine bir söylem ve haykırış ile alanlarda olacağız.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu olarak her yıl burada konserlerle 1 Mayıs’ı kutladık. Ancak deprem dolayısıyla bu yıl konserlerle değil de şiirlerle, dinletilerle ve konuşmalarla bu iktidarın sorumsuzluklarını dile getirerek, 1 Mayıs’ı hep birlikte kutlayacağız.

 

MERSİN HALKINA 1 MAYIS ÇAĞRISI

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu olarak almış olduğumuz karar doğrultusunda DİSK genel İş Sendikası başvuruş ve öncülüğünde 1 Mayıs günü saat 15:00’te yeni Millet Bahçesi eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu alanında toplanarak İsmet İnönü Bulvarından kortej eşliğinde yürüyerek, Cumhuriyet Alanı’na geleceğiz ve burada konuşmaların, şiirlerin, dinletilerin ardından taleplerimizi haykırarak, 1 Mayıs’ı en coşkulu şekilde kutlayıp, 14 Mayıs seçimlerinde değişimin, dönüşümün öncülüğünü yaparak aynı zamanda emeğin Türkiye’sini, barışı, özgürlüğü, demokrasiyi ve eşitliği hep birlikte 1 mayıs alanında haykıracağız. Buradan tüm Mersin halkını 1 Mayıs’ta alanlara davet ediyoruz” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA