Mersin Cemevi’nin burs konserine yoğun ilgi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Cemevi’nin burs konserine yoğun ilgi


 

Haber Merkezi

 

Mersin Cemevi tarafından deprem felaketinden etkilenen ve Mersin’e göç eden üniversite öğrencilerine destek amaçlı “Burs Konseri” düzenlendi.

Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, “Yüreği insan sevgisiyle ve dayanışma ruhuna sahip olan siz değerli canlarımızla cemevimizin bahçesi binlerce kişiyle doldu. Bu konser de elde edilen gelirle depremzede öğrencilere destek ve umut olmak istedik” diye belirtti.

Kılavuz, “Burs konserinin organizasyonunda emeği geçen başta Özgür Emire olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerimize, İnanç Kurulundaki dedelere, Kadın kollarımıza, Danışma kurulumuza, üyelerimize, gönül dostlarına Cemevi emekçilerine teşekkür ederim.

Cemevi’nin burs çağrısına, gerek yurt içinden ve yurtdışından duyarlı canlarımız bilet alarak üniversiteli depremzede öğrencilerimizin geleceğine ışık oldular. Almanya’dan bizi kırmayarak gelen Necati Şahin’e ve burs konserinde bizi yüreklendiren büyük ozan Musa Eroğlu’na, Ender Balkır canımıza, Ayfer Vardar canımıza çok teşekkür ederim.

 

ALEVİ KURUMLARI DEPREMDE ÖNEMLİ HİZMETLER VERDİ

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde yurt içinden ve yurtdışından Alevi kurumları bir bütün olarak önemli sınavdan geçerek büyük hizmet vermiştir. Cemevleri  kapılarını açarak, depremden etkilenen canlarımızın sığınak kalesi haline gelmiştir. Mersin Cemevi olarak depremin ilk gününden itibaren kapılarını depremzede canlarımıza açtık. Cemevi mutfağında, Yenişehir Belediyesinin katkılarıyla yemek pişirilerek Latin ve Katolik kilisesine, deprem bölgesinden Yenişehir Atatürk Kültür Merkezine sığınan canlarımıza yemek ikramında bulunduk.

Cemevimize başvuran bin 300 aileye gıda yardımı, 4 bin depremzede canımıza giyim desteği sunduk. Adıyaman, Hatay ve Mersin’deki Alevi kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının talepleri doğrultusunda kıyafet ve gıda yardım yapıldı” diye konuşmasını sonlandırdı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA