MHP’li Uysal’dan ’Muhteşem Yüzyıl’lı adaylık reklamı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MHP’li Uysal’dan ’Muhteşem Yüzyıl’lı adaylık reklamı


 

Nişantaşı Üniversitesi’ndeki akademisyen kıyımı ve baskılarla tanınan Levent Uysal, MHP Mersin adayı oldu. ’Muhteşem Yüzyıl’ müziğiyle reklam yapan Uysal’a Öğretmen Sendikası tepki gösterdi.

Haber Merkezi

 

Akademisyen maaşları nedeniyle YÖK'ün hakkında inceleme başlattığı, itiraz edenlerin işten atıldığı, mobbinge maruz bırakıldığı, adeta akademisyen ve asistan kıyımı yapılan Nişantaşı Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, Meclis'e hazırlanıyor.

Toplantılarda akademisyenlerin kilolarıyla alay edip okula tartı koyan, onlarca akademisyeni güvenlik zoruyla işten atan Uysal, MHP'nin milletvekili aday listesinin Mersin ilk sırasında yer aldı.

Adaylığını 'Muhteşem Yüzyıl dizi müziği' fonuyla Alparslan Türkeş, Devlet Bahçeli ve kendi görüntüleri kullanılarak hazırlanan videoyla sosyal medyadan duyuran Levent Uysal, "Türk töresinin ışığında yüksek vazife duygusuyla çıktık yola. Sevdamız vatan, Mersin’e vazifeliyiz. Ezelden öğrendiklerimizi ebede taşıyacağız. Her şeyden önce Türkiye! Her şeyden önce Mersin!" paylaşımı yaptı.

 

ÖĞRETMEN SENDİKASI: YASAYA DA MAHKEME KARARINA DA UYMADI

Nişantaşı Üniversitesi Akademisyenleri arasında üyeleri bulunan Öğretmen Sendikası ise Uysal'ın adaylığına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından Levent Uysal'ın paylaşımını alıntılayan sendika, şu yorumu yaptı: “Mersinli emekçiler ve yurttaşlar şunu bilmeli: Nişantaşı Üniversitesi patronu bu zat, devletin çıkarttığı yasaya (2547-ek 8. madde) uymayarak çalışanlarına eksik maaş yatırıp, nedenini soran hocaları ise sınavlara 2 hafta kala hakaretlerle ve güvenlik eşliğinde işten atmıştır.

Atılan hocalardan mahkeme kararıyla geri dönenleri, kararı tanımayarak tekrar işten atmıştır. Kar amacı gütmemesi gereken 'vakıf' üniversitesini pandemi sürecinde zararda gösterip, maaşları KÇÖ üzerinden vermiş, yüzlerce emekçinin haklarının üstüne çöküp karına kar katmıştır.

Akademide bir ilki gerçekleştirerek tek tip kıyafet dayatmış, asistanları telesekreterlik işi ile pazarlamacı haline getirmiş, birbirlerini ihbar etmeleri için baskı yapmıştır. 'Beğenmiyorsanız kapı orada' diyen, akademisyenlere köle, öğrenciye potansiyel müşteri gözüyle bakan bir aday sizi ne kadar temsil edebilir? Tüm bunlara rağmen sendikamız mücadeleleri sonucu, hukuki kazanımlarla birlikte, okul tarihinde görülmeyecek şekilde 6 ay içinde 2 kez ücret artışı olmuştur.

Özetle, patronu olduğu kurumda mafyatik ilişki ağlarıyla tam bir korku iklimi yaratan, Instagram gönderilerini beğenmeyen çalışanlarına vatan haini diyen bu zatın Mersin halkına vaat edebileceği hiçbir şey yoktur. Mersinli seçmenlerin dikkatine sunulur.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA