EMEKÇİLERİN HAKKINI VERİN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMEKÇİLERİN HAKKINI VERİN


 

Yıllardır mağduriyet yaşayan kamu mühendislerinin hakları için ses yükselten Tarım Orkam Sen Mersin Şube Başkanı Ömer Hatip Özden, “Teknik hizmetler sınıfındaki emekçilerin hakkını verin, veteriner hekimleri sağlık çalışanlar sınıfı haklarından yararlandırın” çağrısı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Kamu mühendislerinin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için TBMM kapanmadan harekete geçilmesi isteniyor.

Kamu mühendislerinin yıllardır yaşadıkları hak mağduriyetlerinin giderilmesi için özellikle son çıkarılan torba yasa ile düzenlemelerde seslerinin duyulması için çalışma yürüten Tarım Orkam Sen’den, TBMM kapanmadan harekete geçilmesi için çağrı geldi.

 

“ÜLKE İÇİN SORUMLULUK ALIYORUZ”

Tarım Orkam Sen Mersin Şube Başkanı Ömer Hatip Özden, konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, “Ülke imarının, sanayisinin, tarımının, madenciliğinin, ormancılığının ve üretiminin temel unsuru olan, teknik ve bilimsel temelde yürüttükleri çalışmalarla vazgeçilmez bir yere sahip olan kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir planlamacılarının özlük hakları ve ekonomik sorunlarının düzeltilebilmesi, sorumluluklarının karşılığının verilmesi amacıyla bazı düzenlemeler yapılması zorunluluk haline gelmiştir. Kamu hizmetlerinin planlanması, projelendirilmesi, uygulanması ve denetlenmesinde görev ve sorumluluk alan bu kamu mühendisleri ülkenin kalkınması ve gelişmesi açısından oldukça önemli işler icra etmektedirler.

 

“HAKKETTİĞİMİZ ÖZLÜK HAKLARI İÇİN GEREKLİ ADIMLARI ATIN”

Dünyada gelişen ve gelişmekte olan tüm ülkelerin ekonomi, teknoloji, savunma, bilişim, tarım, endüstri, sanayi vb. alanlara çok önem verdikleri görülmektedir. Ülkenin gerek tanıtım ve vizyonunda gerekse ülke ekonomisine katkıda bulunan her türlü projede kamu mühendislerinin emeği vardır. Buradan tekrarlıyoruz biz kamu mühendislerinin hakkettiği özlük haklarına sahip olması hususunda gerekli adımları atın.

 

“KAMUDA ÇALIŞAN MÜHENDİSLER YOKSULLUK SINIRININ NEREDEYSE YARISI KADAR GELİRE SAHİP”

Mevcut durumda kamuda çalışan mühendisler yoksulluk sınırının neredeyse yarısı kadar gelire sahiptir. Diğer dengi mesleklerin (hâkim-savcı ve doktor gibi) çok gerisinde kalan kamu mühendislerinin mali ve özlük haklarında iyileştirme yapılmalıdır. Özellikle son yıllarda dengi mesleklerin (hâkim-savcı ve doktor gibi) özlük haklarında birçok kez iyileştirme yapılmasına rağmen teknik hizmetler sınıfına üvey evlat muamelesi yapılmıştır.

Teknik Hizmetler Sınıfında yer alan tüm meslekler bilim, teknoloji, gelişim ve üretim odaklarının hayata geçirilmesinde öncü mesleklerdir. Ancak ülkemizde mühendislik mesleği günden güne geriye giderek önemini yitirerek itibarı yok olmaktadır. Kamuda Çalışan Tüm Teknik personele ‘teknik sorumluluk tazminatı’ adı altında yeni bir ödeme kaleminin oluşturulmasını öneriyoruz” diye konuştu.

 

“VETERİNER HEKİMLERE YAPILAN BU HAKSIZLIĞI KABUL ETMİYORUZ”

Tarım iş kolunda çalışan Veteriner Hekimlerin özlük sorunlarına değinecek olursak;

Veteriner Hekimler kamuda Sağlık Hizmetleri sınıfında yer almasına karşın son dönemlerde doktorlara, diş hekimlerine ve uzman tabiplere yapılan iyileştirmelerde ise sağlık hizmetleri kapsamına alınmamış ve bu haklardan yararlanmamışlardır. Ülkenin hayvancılık üretimi ve hayvan sağlığı konusunda çok önemli katkılar sunan Veteriner Hekimlere yapılan bu haksızlığı kabul etmiyoruz hükümetin biran önce bu ayrımcılığa son vermesini talep ediyoruz.

Sorunlarımız bunlarla sınırlı değildir. Hepimizin bildiği gibi hükümet 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren kamu çalışanlarına 600 ek gösterge verdi. Bu anlamda ek göstergesi 3000 den 3600 a çıkan meslek gruplarında önemli bir iyileştirme yapılmasını olumlu karşılıyoruz.

Ancak ek göstergesi 3600 olan mühendis ve veteriner hekimlerin 600 ek puanla 4200 ek göstergeye çıkarılması sonucu maaşta aylık sadece 110 TL’lik bir iyileştirme yapılmıştır. Buradan bir parantez de kamuda çalışan tekniker ve teknisyen olan emekçilerin de hak kayıplarını vurgulamak gerekir. Kamuda Sağlık sınıfın da çalışan teknikerlere 3600 ek gösterge verilmesine karşın, yine kamuda çalışan Teknik hizmetler de çalışan Teknikerlere 3600 ek gösterge verilmemesine bir anlam veremediğimizi, bu uygulamanın çok yanlış olduğunu, uygulamadaki hatadan biran önce vazgeçilmesi gerektiğini belirtiyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA