Büro İş Sendikası: Bıçak kemiğe dayandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Büro İş Sendikası: Bıçak kemiğe dayandı


 

Büro İş Mersin Şube üyeleri, SGK çalışanlarının yaşadıkları zorluklara tepki göstermek için iş bırakma ve iş yavaşlatma eylemi yaptı. Ayrıca hayatın her alanına gelen zamlardan ötürü yaşam koşullarının zorlaştığını belirten işçiler, geçinemediklerini söyledi.

Barış Çoban

 

Birleşik Kamu İş’e bağlı, Büro Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Büro İş) Mersin Şubesi üyeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanlarının yaşadığı zorluklara tepki gösterdi. Mersin SGK önünde basın açıklaması yapan Büro İş üyeleri, yaşanan zorluklara ve geçinemediklerine değinerek, iş bırakma ve yavaşlatma eylemi yaptıklarını duyurdu. İşçiler, “Bıçak kemiğe dayandı” dedi.

 

“HAFTALARDIR SESİMİZİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Açıklamayı Büro İş Sendikası Mersin Şubesi adına, Büro İş Akdeniz İlçe Temsilcisi Halil Ertingü yaptı. Ertingü sözlerine,  6 Şubat’ta yaşanan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşları anarak başladı. Haftalardır SGK çalışanlarının yaşadıkları zorlukları kamuoyuna ve yetkililere duyurmak için iş bırakma, iş yavaşlatma eylemleri ve basın açıklamaları gerçekleştirdiklerini belirten Ertingü, “Bu vesile ile burada bulunan herkesin emeklerine sağlık. Çok uzun süredir ülkemizde fiyat artışlarının önüne geçilemiyor. Kira, elektrik, doğalgaz faturaları,ulaşım ve market fiyatları bizlerin cebini yakmaktadır. Asgari ücret düzeyinde aldığımız ücretler yurdun birçok yerinde kiralara dahi yetmiyor iken geçinmek, hayatımızı idame ettirmek zorlaştıkça zorlaşıyor. Kredi ve borçlarla aile bütçelerimizi çevirmeye çalışır hale geldik. Bıçak kemiğe dayandı dedik ve 31 Mart Cuma günü yurt genelinde iş bırakma eylemi ile basın açıklamaları gerçekleştirdik.

 

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 20 BİN TL OLMALI

Gündemimiz sözde iyileştirme adına müjdelenen nasıl doldurulacağını bilmediğimiz aylık 100 saatlik fazla çalışma iken, bu fazla çalışmanın insan onuruna yaraşmamaktadır. Bizden daha kaç post çıkarmaya çalışacaklarını soruyorduk ki; Sayın Bakanımızın yeni açıklamasıyla tekrar sarsıldık.  ŞöyIe diyordu Sayın Bakanımız ‘bizde hizmetli kadro en düşük maaşlı kadrodur, Maaşları yaklaşık 11 bin 900 TL’dir. Şimdi bu insanlar yukarıya çıktıkça öğretmenler ve diğer kamu görevlilerine kadar her birinin aldığı maaş 20 bin TL'nin üzerinde’ demiştir. Ancak biz SGK’da çalışan kamu çalışanları olarak aramızda araştırdık. Maaşı 20 bin TL olan bir arkadaşımızı bulamadık. Aldığımız maaşların bordrolarını siz saygıdeğer basın emekçilerine sunuyoruz. Biz sayın bakanımızın açıklamalarını önemsiyor ve en düşük memur maaşının 20 bin TL’ye çıkarılmasını istiyoruz.  

 

“İKRAMİYE VE EK ÖDEMELERİMİZİ İSTİYORUZ”

Elbette tekrarlamaktan bıkmayacağımız 2011 yılında çıkarılan KHK ile bir bir yok edilen özlük haklarımız Anayasal hakkımız olan yılda 2 asgari ücret tutarındaki ikramiyelerin ve ek ödemelerimizi, tüm büro emekçileri için 3600 ek göstergesi, Sosyal Güvenlik tazminatını, uzmanlık kadrosunu, ücretsiz yemek ve servis hakkımızı istiyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA