BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN BOMBA AÇIKLAMA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN BOMBA AÇIKLAMA!


 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, muhalefetin faaliyet ve denetim raporuna yönelik eleştirilerine, Salı günü düzenleyeceği basın toplantısı ile cevap vereceğini açıkladı. Bozdoğan’ın bu toplantıda önceki döneme dair Sayıştay bulgularını paylaşacağını bildirmesi heyecan ve merak yarattı.

HEDİYE EROĞLU

 

Tarsus Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı 5. Birleşimin 1. Oturumu belediye meclis salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda belediye idaresinin 2022 yılına ait faaliyet ve denetim raporu oylamasında muhalefet Cumhur İttifakı sık sık CHP’li Başkan Dr. Haluk Bozdoğan’ı hedef aldı. Başkan Bozdoğan ise muhalefetin faaliyet ve denetim raporuna yönelik eleştirilerine, Salı günü düzenleyeceği basın toplantısı ile cevap vereceğini açıkladı. Bozdoğan’ın bu toplantıda önceki döneme dair Sayıştay bulgularını paylaşacağını bildirmesi heyecan ve merak yarattı.

 

“KENAR MAHALLELERE BİLE KREŞ YAPIYORUZ”

Başkan Bozdoğan “Bunu şunun için yapacağım; aleyhte söz alan arkadaşların bazı saptamalarına çok dikkat ettim. Tarsus’tan 8 kişilik ve dışardan gelenlerle 14 kişilik ekibimiz var. Ama değer belediyelerde bu kadro 100’ün altında değil. Üstelik bizim ekibimiz bu yıl en iyi tiyatro ödülü aldı. Sanata bu şekilde bakmayın, bu çok farklı,.

Evet Tarsus Belediyesi aile sağlığı merkezi. Sağlık yerleşkesi yapıyor ama aslında bu görev merkezi hükümetin sağlık bakanlığına ait ama biz 3 merkez yapmışız. En azından bu nasıl başardığımıza ilişkin yorum yapılır. Tarsus Belediyesi ayrıca sağlıkla ilgili 4 çalıştay yaptı. Ülkede örneği olmayan işler yaptık. İlçede 1 kreş varken, şuan kreş sayımız 8’e ulaşıyor. Ve bunlar gerçekten ihtiyaç olunan kenar mahallerde dahi yapılıyor.

“SAYIŞTA’IN TESPİTLERİNİ TEK TEK YÜCE MECLİSE AKTARACAĞIM”

Geçen yıl Nisan ayında İller Bankasından gelen para 23 milyon TL olup, bu yılda gelen para hiç değişmemiş ve aynı miktarda gelmiştir. Faaliyet raporu ile ilgili ayrı bir meclis yapacağım ve herkese, her şeyi anlatacağım. Özellikle de Sayıştay Müfettişlerinin burada yaptığı değerlendirmeleri anlatacağım. 2019’dan sonra her hangi bir evrak bulundu mu? Bulunan tüm evraklardaki bulgular önümüze tek tek gelecek. Pazar yeri olarak belirlenen alana kat çıkmak gibi Sayışta’ın tespitlerini tek tek yüce meclise aktaracağım” diye konuştu.

Belediye bürokratları ise 216 milyon TL’lik mal hizmet alımlarında 80 milyon TL’nin İmar Limited şirketine ödenen para olduğu bilgisini verdi.

Ayrıca elektrik alımları ile ilgili 20 milyon TL’lik giderin 10 milyon TL’sinin ise sokak aydınlatmasından kaynaklı parası olduğu açıklandı.

 

DENETİM RAPORU UYGUN BULUNDU

Daha sonra söz alan Denetim Komisyonu Başkanı CHP’li Gürbüz Günaştı, denetim raporu hakkında bilgi verdi. Günaştı, “Denetim komisyonumuz, belediyenin bir önceki yıl mali gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap denetim işlemlerini yapmıştır. Tarsus Belediyesi birimlerinin gelirleri ve harcamaları incelenmiş, yatırım programı ile performans programı ve bütçe ile harcamaları arasındaki uyum ve bağlılığın yerinde olduğu gözlenmiştir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA