MHP’DEN YİNE Mİ İTHAL VEKİL? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MHP’DEN YİNE Mİ İTHAL VEKİL?


 

MHP’nin birinci sıra milletvekili adayı olacağı iddia edilen Nişantaşı Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Levent Uysal, sahaya indi. “Mersin bu kadar göçü kaldıramaz” başlığıyla bir açıklama yaparak kamuoyuna seslenen Uysal için Mersinli vurgusu yapılsa da, ‘ithal vekil’ eleştirilerinden kaçamadı.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandığa gitmeye hazırlanıyor. Geri sayım sürürken ittifaklar ve liste hareketliliği sürüyor. Siyasi arenadaki hareketli saatler özellikle listelerde öne geçmek isteyen milletvekili aday adaylarının da öne geçme çabaları aralıksız sürüyor.

 

YERLİ HALKTAN KABUL GÖRME TAKTİĞİ

Mersin’de de sahaya inen milletvekili aday adayları özellikle ‘Mersinli’ vurgusu ve ‘kenti tanıyorum’, ‘sorunlara hakimim’, ‘Çözüm önerilerim var’ başlıklarıyla seçmende karşılık yaratacak çıkışlarla, partilerinde ön sıralara taşınma hesapları yapıyor.

Özellikle de kentin yerli halkınca kabul görme taktiğinin hala sıkı sıkıya uygulandığı seçim sahnesinde Mersin’de hareketli saatler yaşanıyor.

YİNE Mİ İTHAL VEKİL DAYATMASI OLACAK?

Yıllardır AKP’den, HDP ve MHP’ye kadar hemen hemen tüm partilerin sahip olduğu kemik oy potansiyeline güvenerek kente ithal vekil dayatması söz konusu olurken benzer bir durumun 14 Mayıs’ta da benzer şekilde uygulanması endişeli var.

Hali hazırda kentte siyaset yapan parti emektarları veya kentin tanıyan, sorunlarına hakim. Çözüm önerileri olan simler üzerinden milletvekillerini belirleme eğilimi sergilemeyi sürdüren partiler içinde ‘ithal vekil’ iddiaları seçimler yaklaşırken öne çıkmaya devam ediyor.

 

MERSİN 13 VEKİL ÇIKARTACAK

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre 1 milyon 282 bin 874 kayıtlı seçmenin bulunduğu Mersin’de Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), nüfus verileri kapsamında illerin milletvekili sayıları dağılım tablosuna göre, önceki seçimlerde olduğu gibi bu defa da 13 milletvekili çıkartacak.

 

HANGİ PARTİ KAÇ VEKİL ÇIKARMIŞTI?

Yüzde 88,75 katılımın sağlandığı 2018 milletvekilliği seçimlerinde bir milyon 304 bin 186 seçmenin oy kullandığı Mersin’de, 325 bin 476 oy alan AKP 4 milletvekili çıkartırken, 304 bin 139 oy alan CHP 3 milletvekili çıkardı. 192 bin 550 oy alan HDP iki vekil çıkartırken, 154 bin 112 oy alan İYİ Parti de 2 vekil çıkardı. MHP ise 145 bin 19 oy alarak 2 vekil çıkardı.

 

MHP’YE 44 MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI BAŞVURUSU YAPILDI

Mersin’i  kalesi gören ve çalışmalarını kapalı kutu misali yürüten MHP’de de bu kapsamda hareketli günler yaşanıyor. Geçen dönemlerde sık sık başvurulan ithal vekil uygulamasının 14 Mayıs seçimlerinde de Mersin için gündem gelebileceği kulislerde öne çıkan iddia oldu.

Milletvekilliği aday adaylığı için 44 ismin başvuru yaptığı ancak şuana kadar sahaya inen, öne çıkan bir siyasetçinin olmadığı MHP’de sıralamanın nasıl şekilleneceği merak konusu olurken bir isim öne çıktı.

 

LİSTENİN BAŞINDA O MU VAR?

MHP’nin milletvekili aday listesinde Nişantaşı Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Levent Uysal’ın listenin ilk sırasında yer alacağı öne sürüldü. Mersinli vurgusu yapılsa da, üniversite eğitiminden buyana kentten uzak olan Uysal, halen Nişantaşı Eğitim Vakfı Başkanı. Özellikle sosyal medyada yürüttüğü reklam kampanyaları ile adını duyurmaya çalışan Dr. Levent Uysal’dan da sahaya indiğini açık açık ilan ettiği yeni bir hamle geldi.

 

DOĞMA BÜYÜME MERSİNLİ VURGUSU

Mersin’in depremler sonrası aldığı göçe ilişkin yazılı bir açıklama yapan Uysal’ın bülteni, “Doğma büyüme Mersinli olan iş insanı yatırımcı Dr. Levent Uysal” tanımıyla başlarken, Akdeniz’in incisi konumundaki sahil şehri Mersin için harekete geçerek, en güvenli şehirler sıralamasında ilk sıralarda yer alan Mersin'in bu kadar göçü kaldıramayacağı vurgulandı.

Şu an geçici koruma statüsünde 237 bin 529 Suriyeliyi misafir eden Mersin'in, hali hazırda yaşanan korkunç depremden sonra çevre illerden de çok ciddi bir göç aldığını vurgulayan Uysal, açıklamasında konuyu geçici koruma statüsündeki Suriyeli vatandaşların ivedilikle ve zor koşullar ortadan kalktıkça göçmen kardeşlerimizi güvenli bir şekilde uğurlamak gerektiğini dile getirdi.

 

“ZOR KOŞULLAR ORTADAN KALKTIKÇA GÖÇMENLERİ UĞURLAMALIYIZ”

Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı Levent Uysal yaptığı açıklamada ''Akdeniz Bölgesi'nin en nadide konumunda olan Mersin ilimiz, şu an Suriyeli sayısını en fazla olduğu 6. ilimiz konumuna geldi.  237bin Suriyeliyi misafir ediyoruz. Mersin'liler olarak insanüstü bir özveriyle canını kurtarmak için savaş bölgesinden kaçan, kaçmak zorunda kalan kardeşlerimize kucak açtık. Amacımız kendi vatanlarında insani koşullarda ve refah içinde yaşamak isteyen Suriyelileri, istikrar iklimi tesis edildikçe evlerine, vatanlarına güvenli bir şekilde topraklarına uğurlamaktır. Mersin, bu güne kadar yıllardır göçmen kardeşlerimiz konusunda devletimize olan sorumluluğu en iyi şekilde yerine getiren bir ivme çizmiştir. Şimdi sıra, zor koşullar ortadan kalktıkça göçmen kardeşlerimizi güvenli bir şekilde uğurlayarak vazifemizi tamamlamaktır'' dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA