Kamuyu zarara uğratan çeteye operasyon | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kamuyu zarara uğratan çeteye operasyon


 

Ankara'da bankaları aracı olarak kullanan ve sahte evraklarla usulsüz kredi çekerek kamu kurumlarını zarara uğrattığı tespit edilen suç örgütüne yönelik aralarında Mersin’in de olduğu 10 ilde operasyon düzenledi. Operasyonda 70 kişi yakalanarak gözaltına alındı, aramalarda ise sahte evraklar, banka dekontları, hesap cüzdanları, kamera ve tabanca ele geçirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışma neticesinde bankaları aracı olarak kullanan ve üzerlerinde herhangi bir mal varlığı bulunmayan kişiler adına oluşturdukları sahte evraklarla kurdukları şirketlerde çalışıyor göstererek usulsüz kredi çektikleri, bu yöntemle kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen kişilere operasyon düzenlendi. Ankara merkezli suç örgütüne Antalya, Batman, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mersin, Şanlıurfa ve Trabzon illerinde 87 kişiye 2 Nisan’da operasyon düzenlendi. Liderliğini R.K’nin, yöneticiliğini ise B.K. ve M.A. isimli kişilerin yaptığı suç örgütünün, R.K’nin yönlendirmesiyle adlarına kredi çekmek için belirledikleri kişileri Ankara’ya getirerek otele yerleştirdikleri tespit edildi. Ankara’ya getirilen kişilerin suç örgütünün kurduğu fason şirketlerde çalışıyor göstererek maaş ödedikleri ve ödenen maaşları da Ankara’ya getirilen kişilerden geri alındığı öğrenildi. Ayrıca bu yöntem ile kişilere yüksek miktarda kredi çıkmasını sağladıkları ve şüphelilerin 440 bin TL kredi çekerek kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğrattıkları tespit edildi. Yapılan operasyonda 70 kişi yakalanarak göz altına alındı. Şahısların ikamet adreslerinde yapılan aramalarda; kredi çektirdikleri şahıslara ait banka dekont ve hesap cüzdanları, anahtarlık şeklinde kamera ve tabanca ele geçirildi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA