Ziraat Bankası’ndan çiftçiler kredi kullanacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ziraat Bankası’ndan çiftçiler kredi kullanacak


 

AKP’li Nurettin Canikli’nin Ziraat Bankası’nın çiftçilere sınırlandırılmasının iflasına neden olacağı açıklamasına CHP’li Cengiz Gökçel cevap verdi. Gökçel, “Evet Canikli, biz Millet İttifakı olarak iktidara geldiğimizde Ziraat Bankasını özüne uygun sadece çiftçileri desteklemek için kredileri kullanacağız” dedi.

Haber Merkezi

 

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli'nin Ziraat Bankası'nın çiftçilere sınırlandırılmasının iflasına neden olacağı açıklamasının ardından CHP’li Cengiz Gökçel, Canikli’ye Ziraat Bankası önünden cevap verdi. Geçtiğimiz günlerde Nurettin Canikli, yaptığı yazılı açıklamada "7'li masanın 'Ziraat Bankası'nın sadece çiftçilerle sınırlandırılması' gibi kurnazca söylemi, hali hazırda kredi talebi zaten karşılanan çiftçilerimize ekstradan bir fayda sağlamayacaktır. Bu kurnazca söylem, sadece Ziraat Bankası’nın iflasına neden olur" ifadelerini kullanmıştı.

 

“İktidara geldiğimizde Ziraat Bankasını özüne uygun sadece çiftçileri desteklemek için kredileri kullanacağız”

CHP’li Gökçel, “AKP’li Nurettin Canikli Millet İttifakı iktidara gelirse Ziraat Bankası sadece çiftçilere kredi kullandıracak diye bizi eleştirmiş. Evet Canikli, evet AKP’liler,  biz Millet İttifakı olarak iktidara geldiğimizde Ziraat Bankasını özüne uygun sadece çiftçileri desteklemek için kredileri kullanacağız” dedi.

Ziraat Bankası’nın çiftçilere destek olmak için kurulduğunu vurgulayan Gökçel, Şunu herkes bilsin; Ziraat Bankası 1888 yılında çiftçiye kredi sağlasın diye finans sorununu ortadan kaldırsın diye kurulmuş. Ziraat Bankasının ambleminde buğday başağı var. Kuran zihniyet tarımı simgelesin diye bunu koymuş. Buradan hepinizi uyarıyoruz Ziraat Bankasını mutlaka çiftçiye kredi kullandıracak şekle dönüştüreceğiz” dedi.

Ziraat Bankası’nın holdinglere sağladığı kredileri hatırlatan CHP’li Gökçel, “Domates, soğan, et, süt üretmek için Ziraat Bankasının kredi imkanlarını çiftçiye sağlayacağız. Biz yandaşlara, medya patronlarına, beşli çetelere, ziraat bankasının kredilerini asla kullandırmayacağız” diye tepki gösterdi.

“Çiftçiye 255 milyar TL, yandaşa, medya patronlarına, beşli çeteye 701 milyar lira kredi kullandırmış”

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli'nin “Ziraat Bankası çiftçilerin tarımsal üretim ve yatırım için ihtiyaç duydukları ve talep ettikleri kredinin tamamını zaten karşılamaktadır” açıklamasına da tepki gösterdi.

Gökçel, “Canikli git bak bakalım Ziraat Bankası çiftçiye ne kadar kredi kullandırmış, patronlara ne kadar kredi kullandırmış? Çiftçiye 255 milyar TL kredi kullandırmış, yandaşa, medya patronlarına, beşli çeteye 701 milyar lira kredi kullandırmış. Git bakalım kabak eken, patlıcan eken, domates eken, tarlasını süren, buğday eken çiftçi gerektiği gibi kredi kullanabilmiş mi Ziraat Bankası’ndan?” dedi


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA