İYİ Parti Mersin’de temayül yoklaması yaptı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İYİ Parti Mersin’de temayül yoklaması yaptı


 

İYİ Parti, başvuruların yoğun olduğu aralarında Mersin’in de olduğu 15 ilde milletvekili adaylarını belirlemek için sandık kurdu. Genel Başkan Meral Akşener’in kontenjanı haricinde sandıktan çıkan sonuca uyulacak. Mersin’de temayül yoklamasında Burhanettin Kocamaz birinci çıkan isim oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

İYİ Partinin 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim için propaganda sürecindeki saha faaliyetlerine yönelik çalışmaları sürüyor. Öncelikle aday belirleme çalışmalarına yoğunlaşan İYİ Partide 3 bin 379 aday adaylığı başvurusu değerlendiriliyor.

Başvuruların yoğun olduğu illerde adaylarını ön seçimle belirlemek isteyen İYİ Parti, seçim takvimi çerçevesinde süre yetişmediği için bunun yerine aralarında Mersin’in de olduğu 15 ilde ‘ön seçim’ şeklinde temayül yoklaması kararı aldı.

Bu kapsamda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Kayseri, Manisa, Mersin ve Yozgat'ta sandık kuruldu.

Genel Başkan Meral Akşener'in kontenjanı haricinde sandıktan çıkan sonuca uyulacak İYİ Parti’de 36 milletvekilinden Antalya Milletvekili Hasan Subaşı dışındaki 35'i aday adaylığı başvurusunda bulundu.

 

20 BİNİ AŞKIN ÜYE 49 ADAY ADAYI İÇİN OY KULLANDI

2017’de ki kuruluşundan itibaren Mersin’de büyük ilgi gören ve 2018 seçimlerinde 2 milletvekili çıkaran İYİ Parti, 14 Mayıs milletvekilliği seçimlerinde yarışmak isteyen 49 aday adayı için sandık başına gidildi. Mersin genelindeki 20 bini aşkın üyesinin oy kullanması için çağrı yapılan seçimlere katılımın yüksek olduğu görüldü. 

 

4 MERKEZ İLÇE KONGRE SARAYINDA OYKULLANDI

İYİ Partide Mersin’in temayül yoklaması 4 merkez ilçe Toroslar, Akdeniz, Mezitli ve Yenişehir ilçeleri için Kongre ve Sergi Sarayında sandık kuruldu. Diğer ilçelerde ise temayül yoklaması için sandıklar partinin ilçe teşkilatlarında kurularak, üyelerin burada oy kullanması sağlandı.

 

GERİLİM TAVAN YAPTI

Mersin’de ki temayül yoklaması sert geçti. Temayül yoklamasında zaman zaman tansiyonun yükselmesi ile gerilim yaşandı. Bazı taraftarların birbirine girdiği kavgayı polislerin güçlükle ayırdığı ileri sürüldü. Yumrukların havada uçuşurken polislerin taraftarları zor ayırdığı da iddia edildi.

 

İYİ PARTİ TABANLA İÇ İÇE

Partinin Genel İdare Kurulu Üyesi Burhanettin Kocamaz da, milletvekilliği adaylığı için 12’inci sırada yarıştığı temayül yoklamasında önemli açıklamalar yaptı.

Temayül yoklamasının İyi Parti’nin ne kadar tabanla iç içe olduğunu ve demokrasiye ne kadar önem verdini gösterdiğini söyleyen Kocamaz, “Sayın genel başkanımız Türkiye genelinde parti üyeleri ile bir ön seçim yapılarak vatandaşın beklentileri nedir, kimlerle yol yürümek istiyor, o kenti kimler en iyi temsil eder bizzat sorumluluğu vatandaşa veriyor. İnşallah bu İyi Parti için de bir ilk deneyim olacak ama memleket için gelecek için hayırlı bir adım diye düşünüyorum. İnşallah bugün üyelerimiz gelip oylarını kullanacak, Mersin’in, partinin, ülkenin geleceği için bir karar verecekler.

 

“ASIL HEDEFİMİZ KİMİN MİLLETVEKİLİ OLACAĞINDAN ZİYADE, BU UCUBE SİSTEMİN DEĞİŞTİRİLMESİ”

Ülkemiz çok zor bir dönemeçten geçiyor. Bu zor dönemde parlamentonun çok güçlü olması gerekiyor. Bunun yanında bizim asıl hedefimiz kimin milletvekili olacağından ziyade, bu ucube sistemin değiştirilmesine yönelik bir gayret gösterecek birikimli bir parlamentonun ortaya çıkması gerekiyor. Milletvekilleri ali, veli olmuş çok önemli değil, bundan daha önemlisi bu seçim bir istem seçimi. Çünkü özellikle son 5 yılda uygulanan bu ucube tek adam sisteminin insanlarımızı nasıl zor durumda bıraktığı, özellikle deprem bölgesinde yaşanan hadiseler bu iktidarın sınıfta kaldığını gösterdi.

 

“DEPREMLE MÜCADELE SALLA PATİ GİDİYOR”

Ben 11 gün o bölgelerde bulundum. Maalesef ilk 3 gün hiç ulaşılamadı, devletin kurumları orada olamadığı için insanlar hayatını kaybetti. Keşke 1999 ve sonrasındaki depreminden ders alınmış olsaydı. Bu iktidar deprem ile mücadeleyi deprem olduktan sonra insanlar öldükten sonra, enkazların arasından cesetler çıkarıldıktan sonra kalanlar için ev yapmak olarak görüyor. Oysa eğer siz bir sorumluluk taşıyorsanız depremden önce bu tedbirleri alacaksınız. Arızalı binaları önceden tespit edeceksiniz. Depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımını, önce vatandaşlara yeni binalar yapıp onları taşıyacak ve depremden önce yıkacaksınız. Sonradan yaptığınız işlerin hiçbiri bu iş için çözüm değildir maalesef. Ülkemizde de maalesef salla pati gidiyor.

 

“EKONOMİK YÖNDEN VATANDAŞLARIMIZ ZATEN PERİŞAN OLMUŞ DURUMDA”

Bunun yanında ekonomik yönden vatandaşlarımız zaten perişan olmuş durumda. Asgari ücreti bir yılda 2-3 defa artırıyorlar ama hiçbir çözüm olmuyor. Türk Lirasının değeri yerlerde. Bizzat maliye bakanı açıklıyor, ‘Türk lirası düşeceği kadar düştü, bundan daha azla düşmez’ diyor. Bu gerçekten üzüntü verici bir açıklama. Sorumsuzluk. Tabi bir dönemde birkaç defa maliye bakanı, merkez bankası başkanı değişirse her şey alt üst olur. Ve her şeyi tek kişi belirlemeye, karar vermeye çalışırsa zaten bu işin içinden çıkılamaz. Biz Tarsus’ta, Mersin’de belediye başkanlığı yaparken  her hafta tüm daire başkanları ile müdürleri ile toplantı yapıyorduk. Bir haftada neler yaptık, neler yapamadık bunları tartışıyorduk. Yapamadıklarımızı neden yapamadık diye kendimizi sorguluyorduk ama bugün koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nde bir cumhurbaşkanı düşünün ki haftada 32 bin imza atıyor. Bu olacak iş değil. Bu tek kişinin yapacağı bir iş değil. İstişaresiz devlet yönetimi olmaz.

 

“BU SİSTEM DEĞİŞMELİ”

Onun için ısrarla bu sistemin değişmesi lazım diyoruz. İnşallah güçlendirilmiş parlamenter sistem ile ilgili 1,5 yıldır millet ittifakı toplantılar yapıyor, kararlar alıyor. 2 bin 300 maddenin üzerinde anlaşıldı, hepsi imza altına alındı. Şimdi bunların hata geçmesi için mutlaka bu seçimi almamız lazım. Vatandaşların buna göre değerlendirme yapması lazım. Yoksa bu sistem devam ettiği sürece bir sonraki dönemlerde bu baskıcı rejim baskısını daha da arttıracak, insanlarımız artık demokrasiden, seçimden söz edemeyecek duruma gelecek. Onun için herkesi, tüm milleti bu konuda duyarlılığa davet ediyorum” diye konuştu.

 

BİRİNCİ KOCAMAZ

Yoklama sonrası temayülden birinci sırada çıkan Kocamaz, sosyal medya hesabından ise şu paylaşımı yaptı; “1 Nisan 2023 günü yapılan temayül yoklamasında desteklerini esirgemeyerek beni 1.sıraya layık gören tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah cümlenizden razı olsun. Biz birlikte koşturacak ve birlikte kazanacak, hedefimiz olan Güçlendirilmiş Parlamenter sisteme birlikte ulaşacağız. İnanın yarınlar çok daha İYİ ve güzel olacak. Yolumuz ve bahtımız açık, Rabbim yar ve yardımcımız olsun.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA