MESKİ’den yapılandırma çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ’den yapılandırma çağrısı


 

MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması’ hakkındaki kanun kapsamında, su borcu bulunan abonelerin borçlarının yeniden yapılandırılacağı bildirildi. Aboneler son ödeme tarihi 31 Aralık 2022 tarihinden önce olan borçlarını yapılandırabilmek için, en geç 31 Mayıs 2023’e kadar başvuru yapabilecek.

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması’ hakkındaki kanun kapsamında, su borcu bulunan abonelerin borçlarının yeniden yapılandırılacağı bildirildi.

MESKİ’den yapılan açıklamada, 9 Mart 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7440 sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’un yürürlüğe girdiği hatırlatıldı. Kanun kapsamında aboneler, son ödeme tarihi 31 Aralık 2022 tarihinden önce olan  borçlarını yapılandırabilecek. Abonelere su borçlarını ödemelerinde büyük kolaylık getiren bu düzenlemede, 31 Aralık 2022 tarihinden önceki su ve atıksu gecikme zamları ve faizleri yerine, Yİ-ÜFE (Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi) oranında güncelleme yapılacağı kaydedildi.

 

SON GÜN 31 MAYIS 2023

Yapılandırmadan faydalanmak isteyen aboneler için açıklanan koşullar ise şu şekilde: Peşin ödemede, gecikme tutarı üzerinden % 90 indirim sağlanacak.

12, 18, 24 36 ve 48 taksitli ödemelerde, taksit oranına göre belirlenen indirim katsayısı ile yapılandırma yapılması gibi çok önemli imkânlar getirildi.

Yapılandırmadan faydalanmak isteyen aboneler, en geç 31 Mayıs 2023 tarihine kadar MESKİ Genel Müdürlüğü şubeleri, e-Devlet veya meski.gov.tr üzerinden başvuru yapabilecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA