Kadın yaşam merkezleri, depremzede kadınlar için umut olacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kadın yaşam merkezleri, depremzede kadınlar için umut olacak


 

Haber Merkezi

 

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kadın Koalisyonu, Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği (KÖDEV) işbirliğinde, deprem bölgelerinde ve depremden kaynaklı göç alan illerde kurulacak Kadın Yaşam Merkezleri için Mersin  Barosu Kadın Hakları Merkezini ziyaret ederek, çalışmalarında destek istedi.

Kadın Koalisyonu’ndan İlknur Üstün, Gül Erdost, Nurcihan Temur, Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayten Dolançay, Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Sosyoloğu Elif Uras, Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği'nden Kadem Doğan, Mersin Barosunu ziyaret etti.

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Av. Çiğdem Ataş Erçolak, Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Arzu Günay ve merkez üyesi avukatlarla bir araya gelindi.

Kadın örgütü heyeti amaçlarının; depremin yaşandığı bölgelerde ve depremden kaynaklı göç alan illerde kurulacak Kadın Yaşam Merkezleri aracılığıyla, depremzede kadınların temel ihtiyaçlara, ekonomik, istihdam ve sosyal desteğe erişimini sağlamak, afet acil durumlarında kadınların maruz kalabileceği olası istismar ve şiddete karşı koruyucu ve önleyici çalışmaların yapılması, kadınların şiddet, istismar, mal sahipliği gibi konularda nerelere başvuracakları, hukuki hakları konularında bilinçlenmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Depremzede kadınlar için yapmış oldukları temel ihtiyaç yardımı ve hukuki destek hakkında bilgiler veren Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi, kurulacak olan kadın yaşam merkezlerinin, depremzede kadınların tüm ihtiyaçlarının tespit edilip çözüme kavuşması için koordinasyonun sağlanacağı önemli bir merkez olacağını ifade ederek, her türlü temel ihtiyaç, hukuki ve sosyal desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA