Yenişehir sahnelerini Hataylı tiyatroculara açtı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yenişehir sahnelerini Hataylı tiyatroculara açtı


 

Mersin Yenişehir Belediyesi deprem felaketinden sonra Hatay’dan Mersin’e tiyatroculara sahnelerini açtı. Depremzedeler için tüm imkanlarını seferber eden Yenişehir Belediyesi, geçici barınma merkezleri ve temel ihtiyaç desteğiyle yurttaşların yanında olurken, sanatçıları da unutmuyor.

Haber Merkezi

 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çalışmalarını sürdüren Mersin Yenişehir Belediyesi, yaraları sarmak için ilk günden bu yana depremzedelere destek veriyor. Toplumun tüm kesimleri gibi bölgede sanatsal üretim yapan sanatçılar da deprem felaketinden olumsuz etkilendi. Kültür ve sanatın önemli bir kenti haline gelen Yenişehir, depremzede sanatçılara da ev sahipliği yapıyor. Hatay’dan gelen depremzede sanatçılar, Türkiye’nin en büyük gösteri ve sanat merkezlerinden biri olan Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sahne alacak. Depremin ardından Hatay’dan Mersin’e gelen Şeker Tiyatro Topluluğu, iki çocuk oyunuyla depremden bu yana ilk kez tiyatro oyunlarını sahneleyecek.

“Pamuk Prenses ve Kırmızı Başlıklı Kızın Maceraları” oyunu 1 Nisan Cumartesi günü 14.00 ve 16.00 saatlerinde, Ağaçların Perili Dünyası oyunu ise 2 Nisan Pazar günü 14.00 ve 16.00 saatlerinde 4-11 yaş arası çocuklar için sahnelenecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Sosyal demokrat belediyeler olarak dayanışmayla deprem felaketinin meydana getirdiği tüm olumsuzluklara karşı mücadele ediyoruz. İlk günden bu yana hem barınma hem de temel ihtiyaç malzemesi desteğiyle büyük bir özveriyle yurttaşlarımıza destek veriyoruz.  Deprem bölgesinden kentimize on binlerce yurttaşımız geldi. Burada yaşamlarına devam ediyorlar, biz de tüm imkanlarımızla yanlarında oluyoruz. Şeker Tiyatro Topluluğu ekibi de deprem mağdurlarından, sahnelerimizi kendilerine açtık. Oyunlarımız çocuklarımız için ücretsiz olacak. Tüm çocuklarımızı bekliyoruz. Dün ayrıca 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü kutladık, bu vesileyle tüm tiyatro emekçilerini ve sanata değer katan herkesi saygıyla selamlıyorum.”diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA