SEÇİM VAATLERİ BAŞLADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SEÇİM VAATLERİ BAŞLADI!


 

20 yıldır bitmeyen Akdeniz Sahil Yolu yine seçim malzemesi oldu. AKP Milletvekili olan ve yeniden aday adaylığı için başvuru yapan Zeynep Gül Yılmaz, yolda ki 3 tünel ve 2 viyadüğün nisan ayı içinde trafiğe açılacağını açıkladı.

HEDİYE EROĞLU 

 

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine hazırlanırken seçim vaatleri de ortalığa saçılmaya başlandı.

Bu yılın ilk seçim vaadi yine 20 yılı aşkın süredir tamamlanamayan Akdeniz Sahil Yolu Projesi oldu.

AKP Mersin Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Katip Üyesi Av. Zeynep Gül Yılmaz, Mersin ile Antalya arasında yapımı devam eden Akdeniz Sahil Yolu projesinde nisan ayı içerisinde 3 tünel ile 2 viyadüğün trafiğe açılacağını söyledi.

Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, hükümetleri döneminde ulaşımdan eğitime, sağlıktan enerjiye, adaletten güvenliğe, toplu konutlardan sosyal yardımlara kadar her alanda Mersin’e 50 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını belirtti. Mersin’e ulaşım alanında son 21 yılda 278 kilometre ilave bölünmüş yol, 50 adet köprü, 18 adet çift tüp tünel kazandırdıklarını anımsatan Yılmaz, 28 tünel ve 16 viyadük bulunan Akdeniz Sahil Yolunda da çalışmaların hızla sürdüğünü kaydetti. Turizm ve tarımın başkenti Mersin ile Antalya arasında yapımı devam eden Akdeniz Sahil Yolunun 17 milyar TL yatırım bedeline sahip olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Daha güvenli, konforlu ve hızlı ulaşıma ve bölgemizdeki turizm hareketliliğine büyük katkı sağlayacak sahil yolunda, nisan ayı içinde toplam uzunluğu 3 bin 428 metre olan çift taraflı 3 tünel ile yine toplam uzunluğu 569 metre olan 2 viyadük trafiğe açılacak. Aydıncık-Gözce kesiminde yer alan tünel ve viyadüklerin hizmete girmesiyle, yüksek eğimli, virajlı, tek yol terk edilerek trafik güvenliği ile seyahat konforunun artması ve yolda 2,5 kilometre kısalma sağlanacak. İlimize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

Milletvekili Yılmaz, Mersin’e her alanda yatırım yapmaya devam edeceklerini ifade etti.  Türkiye Yüzyılını inşa ederken bugüne kadar yaptıkları hizmetlerin üzerine koyarak hedeflerini aşmaya devam edeceklerini kaydeden Yılmaz, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, ülkemizi her alanda kalkındırmaya, ‘durmak yok, yola devam’ şiarıyla hemşehrilerimize ve aziz milletimize büyük bir gayretle hizmet etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

2003’TE BAŞLADI, 2023’TE BİTECEK!

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından 2003 yılında yapımı başlatılan projenin 20’nci yılın sonunda bitirilmesi planlanıyor. Yoldaki çalışmaların  2020 yılı sonunda bitirilmesi planlanıyordu.

Toplam uzunluğu 485 kilometre olan yolun 264 kilometresi Mersin, 219 kilometresi ise Antalya sınırları içerisinde bulunuyor. Hali hazırda yol üzerinde bulunan 33 tünelden 20’si, 85 köprü ve viyadükten de 71'i bitmiş durumda.

Mersin-Antalya arasındaki mesafeyi 11 saatten 4-5 saate düşürecek toplam 3 milyar 600 milyon lira proje bedeli olan Akdeniz Sahil Yolu Projesinde çalışmalar sürüyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA