Göç alan illerin zam şampiyonu Mersin | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Göç alan illerin zam şampiyonu Mersin


 

Deprem, yoğun göç alan 6 ilde konut piyasasını hareketlendirdi. En fazla fiyat artışı Mersin’de yaşandı. Deprem göçünü fırsat bilen emlakçı ve ev sahiplerinin etkisiyle Mersin’deki aylık artış % 15’i geçti.

Haber Merkezi

 

Deprem bölgelerinden en fazla göç Ankara, Antalya, Muğla, Mersin, Kayseri ve Elazığ'a yaşanırken, bu durum bu illerdeki gayrimenkul piyasasını da hareketlendirdi. Kiralık konut stoku en fazla düşen il % 60 ile Elazığ olurken aylık fiyat artışının en fazla yaşandığı il ise Mersin oldu. Endeksa verilerine şubat ayında Mersin'de kiralar şubat ayında ortalama % 15.15 artış gösterdi. Bu ilde ortalama kira 12 bin 394 TL; ortalama satış fiyatı ise 2 milyon 59 bin 725 TL oldu. Mersin'de satılık konut stoku % 23 arttı, kiralık konut stoku ise % 36 düşüş gösterdi. Mersin'de kiralık konut stokunun en fazla düşüş gösterdiği ilçeler Anamur, Akdeniz ve Tarsus oldu.

 

KİRALIK EVLER TÜKENİYOR

Endeksa verilerine göre göç alan illerde satılık konut stoku artarken, kiralık konut stokunda düşüş veya küçük artışlar görülüyor. Verilere göre zemini sağlam bölgelerde kiralık evler hızla tükeniyor.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA