AKP TEMAYÜL YOKLAMASI YAPACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP TEMAYÜL YOKLAMASI YAPACAK


 

AKP Mersin İl Başkanlığı 28. Dönem Mersin Milletvekili Aday Adayı belirlenmesi için 25 Mart Cumartesi günü Teşkilat içi ‘temayül yoklaması’ yapacak.

HEDİYE EROĞLU

 

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için siyasi arenadaki hareketlilik her geçen gün artıyor.

Milletvekilliği aday adaylığı başvurularının 23 Mart’ta sona erdiği AKP’de, adaylarının belirlenmesinde teşkilat temayül yoklaması, mülakatlar, anketler ve komisyonlarca alınacak kararlar etkili olacak.

Bu kapsamda AKP Mersin’de de temayül yoklaması heyecanı yaşanacak. AKP Mersin İl Başkanlığı 28. Dönem Mersin Milletvekili Aday Adayı belirlenmesi için 25 Mart Cumartesi günü Teşkilat içi ‘temayül yoklaması’ yapacak.

Toroslar ilçesindeki Yunus Emre Kültür Merkezinde elektronik ortamda gerçekleşecek temayül yoklaması 10:00 - 16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Teşkilat mensuplarına, “Şehrinizde kimi milletvekili olarak görmek istersiniz?” sorusu sorulacak.

Temayül yoklamasının ardından başlarında bir genel başkan yardımcısının olacağı alt komisyonlar aday adaylarının dosyalarını değerlendirecek. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki üst komisyon nihai listeyi hazırlayacak.

 

MERSİN 13 VEKİL ÇIKARTACAK

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), nüfus verileri kapsamında illerin milletvekili sayıları dağılım tablosuna göre, Mersin önceki seçimlerde olduğu gibi bu defa da 13 milletvekili çıkartacak.

 

AKP’YE BAŞVURULAR 100’Ü GEÇTİ

Kentte 2018 seçimlerinde birinci parti çıkarak TBMM’ye 4 vekil gönderse de aradan geçen sürede kan kaybeden AKP’ye bugüne kadar yapılan milletvekilliği aday adaylığı başvurularının Mersin ayağında sayının 100’ü geçtiği öğrenildi.

Mevcutlardan eski vekillere kadar pek çok kesimden yapılan başvurularda önceki seçimlerdeki geniş yelpazeye nazaran iş dünyası öne çıkıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA