Hamileyken depreme yakalandı Mersin’de doğum yaptı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hamileyken depreme yakalandı Mersin’de doğum yaptı


 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili etkileyen depremler sırasında Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde yaşayan ve depreme 35 haftalık hamileyken yakalanan Sakine Çolak, sığınmak için geldiği Mersin’de ’Umut’ isimli bebeğini dünyaya getirdi.

Haber Merkezi

 

6 Şubat'taki depremin ardından Malatya’nın Doğanşehir ilçesinden Mersin’e gelen ve Mersin Büyükşehir Belediyesinin hizmete açtığı Erkek Öğrenci Yurdunda konaklayan Çolak ailesi, bebekleri Umut’u Mersin’de dünyaya getirdi. Deprem sırasında 35 haftalık hamile olan ve depremin ardından Mersin’e gelmek zorunda kalan anne Sakine Çolak, hamilelik sürecini Büyükşehir Belediyesinin barınma alanında geçirdi. Sakine Çolak’ın hamilelik sürecinde tüm ihtiyaçlarını karşılayan Büyükşehir Belediyesi, doğum sürecinde de Çolak ailesini yalnız bırakmadı. Doğum anında dahi Çolak ailesinin yanında olan belediye ekipleri, hem anne Sakine Çolak’ın hem de ailesinin umudu olan 'Umut' bebeğin her türlü ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.

 

“BANA ÇOK YARDIMCI OLDULAR”

Yaşadığı süreci anlatan Sakine Çolak, "Malatya’nın Doğanşehir ilçesinden geldik. Deprem sırasında 35 haftalık hamileydim, 1 ayımı burada geçirdim. Buraya geldiğimde bana çok yardımcı oldular. Geldik, yerleştik zaten bir ay burada kaldım. Bebeğe ait olan hiçbir şey getirmemiştim. Beşiği, kıyafetleri, her şeyi onlar karşıladı. Buradaki hocalarım beni hastaneye götürüyorlardı kendi arabalarıyla. Tabii ki çok zor bir süreçti ama hastanede olsun burada olsun herkes destek oldu bana. Ambulansla beni hastaneye götürdüler. Çok yardımcı oldular. Zor bir süreçti ama çok şükür şu an iyi" dedi.

 

“BİZE 'UMUT' OLSUN DEDİK”

Bebeklerine Umut ismini koyduklarını söyleyen Çolak, "Umut ismini koyduk. Bize, umut olsun dedik bu zor süreçte. Bütün ihtiyaçlarımız karşılandı. Yani beşiğinden tutun mamasına, şampuanına, kıyafetlerine kadar. Zaten hiçbir şey getirmedik biz. Şu an çok şükür her şey fazlasıyla var" ifadelerini kullandı.

Babaanne Zeynep Çolak ise "Herkese teşekkür ederiz, çok destek verdiler. Çok iyiler. Doktorlar, hemşireler, çok iyiler. Hiç böyle bir şey görmemiştim. Çok sevindim" diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA