SİYASETÇİ DEVREYE GİRDİ MESKİ HİZMET YAPTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİYASETÇİ DEVREYE GİRDİ MESKİ HİZMET YAPTI!


 

Mersin’in en eski ve çarpık yerleşim bölgelerinden Toroslar’ın Demirtaş Mahallesi’nde, yıllardır kanalizasyon tıkanıklığı yaşanan sokakta yaşayan vatandaşlar, MESKİ’den siyasileri devreye sokarak 15 günde hizmet alabildiklerini ancak bunun da yarım yamalak yapıldığını savundu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden (MESKİ) hizmet almakla zorlanan vatandaş örneğine bir yenisi eklendi. Geçtiğimiz günlerde yağış uyarısına rağmen mazgal ve ızgaralarda temizlik yapmadığına dair haberlere konu olan MESKİ, son olarak torpil ile vatandaşa hizmet sunma iddialarıyla gündeme geldi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri sonrası yıkım yaşanan bölgeden büyük bir göçe maruz kalan Mersin’de altyapı ihtiyacı gündün güne artarken, daha verimli ve seri hizmet üretmesi gereken MESKİ’nin işlemez hale getirilen sistemi tepkiye neden oldu.

 

YILLARCA GÜNÜBİRLİK ÇÖZÜMLE İDARE EDİLDİ

İddiaya göre Mersin’in merkez Toroslar İlçesi Demirtaş Mahallesi 77050 Sokak’ta yıllardır kanalizasyon altyapısı eksikliğinden dolayı sürekli olarak tıkanma sorunu yaşanıyor. Özellikle kış aylarında yağışlar ile birlikte sürekli tekrarlanan vatandaşı isyan ettiren tıkanmalar evlerde kanalizasyonun taşmasına neden oluyor. Mersin Büyükşehir Belediyesini arayarak MESKİ ekiplerinin bölgeye gelip tıkanmayı gidermesi için uğraşan vatandaşlar, sorunun kökten çözümünü talep etse de istediği sonucu ayamadı.

Günü birlik çözümler üreten MESKİ, tıkanmaları açarak, bölgeye bir daha ki aranmaya kadar uğramadı.

 

15 GÜN PİSLİĞİN İÇİNDE BEKLEDİLER
Ancak geçtiğimiz günlerde gerek artan nüfusun getirdiği yük, gerekse de yoğun yağışlar ile birlikte sokaktaki kanalizasyon sistemi bu defa açılamayacak derecede tıkandı. MESKİ ekiplerini zar zor bölgeye getiren mahalle sakinleri, bu defa da, “Karayollarından izin almadan kazı yapamayız” diyerek bölgeden ayrıldı.

İddiaya göre soğuk kış şartlarında evlerini kanalizasyon pisliği basan vatandaşlar 15 gün boyunca MESKİ’den hizmet almaya çalıştı ancak başarılı olamadı.

 

YİNE YARIM İŞ YAPILDI!

Ancak bir sonuç alamayan sokak sakinleri bu defa farklı partilerden meclis üyeleri ile görüşerek, çözüm için destek istediler. İddiaya göre meclis üyelerinin devreye girmesi sonucu MESKİ gerekli kazı çalışmasını yaparak sorunun yaşandığı bölgedeki boruyu değiştirdi ve sistemin yeniden kullanılmasını sağladı. 

Ancak mahalle sakinleri buna da tepki göstererek, MESKİ’yi yine yarım iş yapmakla suçladı. Sadece tıkalı bölgede değişim yapıldığını ileri süren mahalle sakinleri, söz konusu sokaktaki borunun değiştirilmesi gerektiğini savundular.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA