PTT emekçisine örgütlü güç olma çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PTT emekçisine örgütlü güç olma çağrısı


 

Yetkili sendika üç maymunu oynarken, borunlar sarmalına boğulan PTT çalışanlarına örgütlülük çağrısı yapan Güven Haber-Sen İl Temsilcisi Caner Karataş, “PTT AŞ’de yaşanan sorunlar sarmalına ‘dur’ demeliyiz” diyerek örgütlenme çağrısı yaptı.

HEDİYE EROĞLU
 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı (Kamu-İş) Güven İletişim ve Haberleşme Çalışanları Sendikası (Güven Haber-Sen), PTT AŞ emekçisine dayanışma ve güçlü örgütlülük ile sorunları çözme çağrısı yaptı.

Kamu-İş’e bağlı Güven-Sen Mersin İl Temsilcisi Caner Karataş, üç maymunu oynayarak PTT çalışanlarının sorunlarına seyirci kalan yetkili sendikalarda üyeliğin devamının ‘bindiği dalı kesmek’ anlamına geldiğini söyledi.

 

“PTT AŞ’DE YAŞANAN SORUNLAR SARMALINA ‘DUR’ DEMELİYİZ”

2009 yılında PTT AŞ’de merkezi atamayla dağıtıcı olarak göreve başladığını, 2014’den buyana ise başdağıtıcı pozisyona görev yaptığını söyleyen Karataş, en aşağıdan gelen bir sendikalı olarak tüm sorunlara hakim olduğunu dile getirdi.

PTT AŞ’de yaşanan sorunlar sarmalına ‘dur’ demek noktasında 2022 yılı itibariyle sendikal hayata atıldığını söyleyen Caner Karataş, sorunların çözümü için herkesin üzerine sorumluluk düştüğünü dile getirdi.

 

ÇALIŞANI DA, KURUMSAL KİMLİĞİ DE VAHİM BİR HAL ALDI

PTT’nin 1840 yılında kurulmuş köklü bir çınar olduğunu belirten Karataş, “1995 yılında PTT’deki telekomünikasyon ve posta hizmetleri birbirinden ayrılarak 2013 yılında PTT’nin Anonim Şirket yapılması ve akabinde ise 2017 yılında Türkiye Varlık Fonuna devredilmesi ile birlikte adeta kabuk değiştirmiştir. Osmanlı ve sonrası Cumhuriyet mirası bu güzide teşkilat şuan hem PTT çalışanları hem de kurumsal kimlik adına maalesef vahim bir hal almıştır. Ülkemizin öz kaynakları ile kurulmuş yerli ve milli değerimiz olan PTT’nin anonim şirket olması ile birlikte çeşitli sektörlerde hizmet veren 10 tane alt iştirak şirketi kurulmuştur. Akabinde ise kamu kurumu mantığından uzaklaşarak özel sektörle rekabet eden bir özel sektör kuruluşu ve ticari işletmesi haline getirilmiştir.

Ayrıca Varlık Fonuna aktarılıncaya kadar kar eden PTT A.Ş sonrasında her yıl ciddi zararlar açıklamaya başlamıştır” diye konuştu.

 

“YETKİLİ SENDİKA ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR”

Sorunlar sarmalına boğulmuş PTT AŞ’de sendikal hayatın da bundan nasibini almış durumda olduğunu vurgulayan Caner Karataş, şunları söyledi: “Tüm bu sorunlar yaşanırken yetkili ancak etkisiz sendikalar sadece seyirci kalmayı tercih ederek menfi çıkarları doğrultusunda üç maymunu oynamaya devam etmektedirler. Tüm bu sebeplerle mevcut sendikaların içerisinde bulunduğu duruma tepki olarak 2018 Yılında Güven Haber-Sen kuruldu.

 

BARIŞ YOK, TERFİ YOK, PERSONELYOK!

Geldiğimiz noktada PTT’de aynı işi yapmasına rağmen 3 farklı statüde çalışanların oluşu ve her birinin maaş ve özlük haklarındaki farklılıklar dolayısıyla iş barışının sağlanamadığı bir ortam yaşanmakta.

8 yıldır görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının açılmadığı kurumda, kadrolu 399 KHK ile çalışan personellerin aynı statüde kalarak terfi etmesinin önü kapatıldı.

Binlerce emekli, istifa ve sözleşmesi fesih edilen personel olmasına ve iş hacmi katbekat artmasına rağmen 5 yıldır personel alımı yapılmadı.

 

“KADRO İSTİYORUZ”

Neredeyse tüm kamu kurumlarında çalışanlara kadro verilmesine rağmen PTT AŞ’de çalışan idari hizmet sözleşmelilere ve taşeron çalışanlara kadro verilmediği, ortalama maaşların açlık sınırının biraz üzerinde olduğu ve daha sayabileceğim yüzlerce sorunun yaşandığı bir kurum düşünün ve tüm bu sorunları yaşayan ve her şeyin farkında olan PTT A.Ş çalışanları tüm bunlara seyirci kalan yetkili sendikalarda üye kalmaya devam ederek tabiri caizse kendi bindiği dalı keser pozisyonda beklemektedir. Eyleme dönüşmeyen farkındalığın PTT A.Ş çalışanlarını bu hale düşürdüğü ve ciddi bir pişmanlık ve bezginlik içerisinde olduklarını maalesef gözlemlemekteyim.

 

“HEPİMİZ İÇİN KAZANIM PEŞİNDEYİZ”

Güven Haber-Sen olarak diğer sendikalar gibi mevcut siyasal iktidarla kol kola yürüyüp mevcut sorunlar sarmalı içerisinde krizi fırsata çevirip pastadan pay almak değil tam aksine meşru sendikal tüm argümanları kullanarak sahada PTT A.Ş çalışanlarının özlük, sosyal ve mali haklarının iyileştirilmesi ve bireysel değil kitlesel kazanımlar elde etmek noktasında ciddi bir emek mücadelesi vermekteyiz.

 

“KENDİNE GÜVEN, SENDİKANA GÜVEN”

Güven Haber-Sen; üyelerine makam, paye veya ayrıcalık vaat etmez. Üyelerine meslek onuru, adalet ve liyakat için mücadele sözü verir. Cumhuriyetimize, emeğimize ve geleceğimize sahip çıkmak için, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında yürümekteyiz. Bugün geldiğimiz noktada Güven Haber-Sen artık PTT A.Ş çalışanlarının teveccühünü kazanmış bizleri gerek sahada gerekse sosyal medya hesaplarımız üzerinden takip eden binlerce çalışanımız ve üyelerimizle birlikte kendine güven, sendikana güven, geleceğin için Güven Haber-Sen diyoruz.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA