ÇKA’DAN ADANA’YA DEV, MERSİN’E KÜÇÜK DESTEK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇKA’DAN ADANA’YA DEV, MERSİN’E KÜÇÜK DESTEK!


 

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından düzenlenen “Ocak Ayı Yatırım Teşvik Belgesi” istatistikleri açıklandı. ÇKA kaynaklarından aslan payını Adana alırken, Mersin’in aldığı pay devede kulak kaldı!

HEDİYE EROĞLU

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ocak ayında 1496 yatırım teşvik belgesi düzenledi. Bakanlığın, ocak ayına ilişkin yatırım teşvik belgesi listesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, ocakta 1496 yatırım teşvik belgesi verildi. Belge alan projelerin yatırım tutarı 83 milyar 93 milyon 49 bin 808 lira olarak hesaplandı. Yatırımların gerçekleştirilmesiyle 34 bin 131 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Öte yandan sabit yatırım tutarı 965 milyon 689 bin 497 lira olan ve 2 bin 255 kişiye istihdam öngören 67 yatırım teşvik belgesi iptal edildi. Bu dönemde 276 yatırım teşvik belgesine tamamlama vizesi verilirken bu projelerin sabit yatırım tutarı 3 milyar 259 milyon 69 bin 752 lira, istihdam edilenlerin sayısı 14 bin 80 oldu.

 

TOPLAM 65 YATIRIM TEŞVİK BELGESİ DÜZENLENDİ

Bölgemizde ise Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından düzenlenen “Ocak Ayı Yatırım Teşvik Belgesi” istatistikleri açıklandı. Buna göre Adana ve Mersin’de düzenlenen 65 yatırım teşvik belgesi ile yaklaşık 2 milyar 950 milyon TL yatırım ve 570 kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor.

 

ADANA İLE MERSİN ARASINDA UÇURUM VAR

Adana’da düzenlenen belge sayısı 37 olurken, öngörülen sabit yatırım tutarı 2 milyar 703 milyon 992 bin TL olurken, öngörülen istihdam ise 405 kişi oldu.

Ancak Adana ile Mersin arasındaki yatırım uçurumu dikkat çekti. Mersin’de düzenlen yatırım belgesi sayısı 28 olurken, öngörülen sabit yatırım tutarı 245 milyon 920 bin TL ve öngörülen istihdam ise 165 kişi oldu. 

 

ÇKA NEDİR?

Çukurova Kalkınma Ajansı, kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, ulusal kalkınma planı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla 2006 yılında kuruldu.

Türkiye’deki ilk iki pilot ajanstan biri olarak kurulan Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana ve Mersin illerinin oluşturduğu TR62 Düzey 2 (Çukurova) Bölgesi’nin ekonomik ve sosyal potansiyelinin ortaya konularak, bölgede üretim, istihdam ve ihracatın artırılmasına yönelik faaliyetler yürütür. Yerel potansiyeli harekete geçirmeyi amaçlayan Çukurova Kalkınma Ajansı, ulusal kalkınma öncelikleri çerçevesinde bölge planları hazırlar ve bölge planlarında belirlenen stratejik amaçlara yönelik geliştirilen sonuç odaklı programlar çerçevesinde yer alan destek programları ile yerel paydaşlarca hazırlanan projelere mali ve teknik destek sağlar. 

Çukurova Kalkınma Ajansı, yatırımcılara yatırım ortamı ve iş olanaklarını tanıtarak Çukurova bölgesini bir çekim merkezi haline getirmeyi hedefler. Faaliyetlerini katılımcı, kapsayıcı, şeffaf ve tarafsız bir yaklaşımla yürüten Çukurova Kalkınma Ajansı sosyal, ekonomik ve çevresel gelişmeyi temel alan faaliyetleri ile mevcut potansiyelini en verimli ve sürdürülebilir şekilde kullanan, rekabetçi bir Çukurova bölgesi için çalışır.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA