Cemevindeki Newroz’da, depremde hakk’a yürüyenler anıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Cemevindeki Newroz’da, depremde hakk’a yürüyenler anıldı


 

Haber Merkezi

 

Mersin Cemevinde bu yıl  Newroz , Ülkemizdeki depremde hayatını kaybeden on binlerce vatandaşımızın  hakka yürümesinden dolayı anma etkinliği yapıldı.

Anmada Hakk’a yürüyenler için çerağ uyandırıldı, Mersin Cemevi İnanç Kurulu Başkanı   Erdoğan Sevin Dede tarafından gulbang okundu.

Ardından Mersin Cemevinin deprem çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, “Depremde Alevi Kurumları bir bütün olarak gerek yurt içinde, gerek yurt dışında büyük bir imtihan verdi. Alevi kurumları ve Alevi kurumlarını gönülden besleyen canlar imkanları doğrultusunda deprem bölgelerine destek sundular. Mersin Cemevi olarak yurt içinden ve yurtdışından gelen yardımları depremden mağdur olan depremzede canlarımıza ulaştırıyoruz. Her yıl  Mersin Cemevi olarak coşku ile kutladığımız  Newroz’u, deprem felaketinden sonra binlerce canımızın hakka yürümesinden dolayı anma etkinliğine dönüştürdük. Bu Newroz bayramının, ülkemizde yaşayan halklar ve inançlar arasında, düşmanlık ve kavgadan uzak, Kardeşliğe, dostluğa, birlik ve beraberliğe, vesile olmasını dilerim”  diye konuştu

Kılavuz, “Taleplerimiz gayet nettir. Cemevlerinin elektrik giderleri, tadilat ve onarım giderleri, personel giderleri karşılanmıyor. Bir caminin yasal statüsü neyse, hangi haklardan yararlanıyorsa, Cemevleri içinde onu istiyoruz” dedi.

Kılavuz’un ardından Ayhan Danyeli ve Rıza Aydın nefesler okudu, semah dönüldü.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA