Tarsus’ta Aşık Veysel anması | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus’ta Aşık Veysel anması


 

Haber Merkezi

 

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu ve Tarsus Türk Halk Müziği Derneği'nin “18-24 Mart Yaşlılar Haftası” dolayısıyla ortaklaşa düzenlediği “Aşık Veysel Türküleri İle Yürek Yüreğe” temalı müzik ve şiir dinletisi Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleştirildi.

“Aşık Veysel Türküleri İle Yürek Yüreğe” temalı müzik ve şiir dinletisine Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, Tarsus Türk Halk Müziği Derneği Başkanı Leyla Tanrısevsin ve üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, alzheimer hastası ve hasta yakınları, Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nin müdavimi yaş almış çınarları ve davetliler katıldı.

Müzik ve şiir dinletisinde Tarsus Türk Halk Müziği Derneği'nin koristleri Koro Şefi Hasan Basri Üstün yönetiminde Aşık Veysel'in yüreğinden sözlerine ve bağlamasına dökülen bir birinden kıymetli türküleri icra etti. Katılımcılardan gelen istek türkülerle ve şarkılarla birlikte duygu yüklü şiirleri seslendirdi.

Şef Hasan Basri Üstün ve Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu Temsilcisi Nazan Şengül'ün tanıtım ve selamlama konuşması yaptığı müzik ve şiir dinletisinde katılımcılar koristlerin seslendirdiği türkü, şarkı ve şiirlerle yürek ve duygu armonisi yaşadı. Aşık Veysel türküleri ile yürek yüreğe sevgi, huzur ve umuda yol aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA