BELEDİYELER İLGİSİZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BELEDİYELER İLGİSİZ!


 

Mersin’de 350 gram Ramazan pidesinin 10 TL’ye satılması kararı alan fırıncılar belediyelerin merdiven altı işletmelere yönelik denetimsizliğinden dertli!

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye Fırıncılar Federasyonu, Ramazan pidesinin fiyatını açıkladı. Türkiye genelinde 300 gramlık pide 10 liradan satılacak. Mersin’de de fırıncılar 350 gram Ramazan pidesinin 10 TL’ye satılması kararı aldı.

Halen 210 gram somun ekmeğin 5 TL’ye satıldığı Mersin’de, günlük üretim 300 bin civarında gerçekleşiyor. Mersin’de günlük Ramazan pidesi üretiminin ise bu yıl 100 bin adet dolayında olması bekleniyor.

 

RUHSAT İŞLEMİ YAPILMIYOR

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)  meclis üyesi ve Akbaş Fırını Sahibi Fuat Akbaş, kent merkezinde 75 somun ekmek ve 3 bine yakında pide pişirim fırını bulunduğunu söyledi. ancak en büyük sorunun merdiven altı pişirim fırınları olduğunu belirten Akbaş, “Örneğin 3 bine yakın pide pişirim fırınının ancak bine yakını ruhsatlı. Kalanı ruhsatsız üretim yapmakta. Bu fırınlar hem haksız rekabet yaratmakta hem de halk sağlığını tehdit etmekte. Denetim yapılıyor ama bunlara ruhsat işlemi yapılmıyor. Yıllardır uğraşıyoruz konuyu tüm belediyelere iletiyoruz. Ama ilgilenen yok” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA