CHP, AKP’YE KOLTUK KAZANDIRDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP, AKP’YE KOLTUK KAZANDIRDI


 

Milletvekilliği aday adaylığı başvurularının başlaması ile CHP’de adeta kriz üstüne kriz yaşanıyor. Özellikle Yenişehir ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Gülcan Kış’ın aday adaylığı parti tabanını karıştırdı. Ancak genel merkezin teşkilatlara belediye başkanı ve meclis üyelerinin aday adayı olmaması için yazı göndermesine rağmen Gülcan Kış’ın aday başvurusunda bulunup Büyükşehir Meclisine AKP’li bir ismin gelmesi tepki çekti.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin CHP’de bitmek bilmeyen kavgalara, çekişmelere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’i hedef alarak 15 meclis üyesini disipline verdi. Özyiğit’in, “Kime ve neye hizmet ettiğini parti tabanımız değerlendirecektir” çıkışı dikkat çekti.

VAHAP SEÇER’İN EKİBİNDEN

Ancak milletvekilliği aday adaylığı başvurularının başlaması ile Mersin CHP’de adeta kriz üstüne kriz yaşanır hale geldi. 2019 yerel seçimlerinde Yenişehir’den belediye meclis üyeliğine seçilen ancak bu tarihe kadar parti organlarında görev almayan Gülcan kış’ın, milletvekili aday adaylığı başvurusu parti tabanında rahatsızlık yarattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yakın ekibinden olan Kış’a, pek çok partili özellikle sosyal medyadan tepki gösterdi.

Sokağa inmemekle, parti içinde siyaset yapmamakla eleştirilen Kış’ın, sık sık parti organlarını dizayn etmekle eleştirilen ve bu yüzden belediye başkanlarıyla karşı karşıya gelen Seçer’in desteğiyle aday adaylığı başvurusu yaptığı öne sürüldü.

CHP’Lİ KIŞ, AKP’Lİ TÜRÜT’E KOLTUK KAZANDIRDI

Gülcan Kış’a tepkiler artarken yaşanan bir gelişme tepkilerin öfkeye dönüşmesine neden oldu. Genel merkezin parti teşkilatlarına belediye başkanı ve meclis üyelerinin aday adayı olmaması için yazı göndermesine rağmen Kış’ın başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.

Üstüne üstlük parti meclisinin kararına uymayarak aday adaylığı için istifa eden Kış, Yenişehir ve Büyükşehir Meclislerinde boşalan koltuğa, AKP’li Mehmet Türüt’ün gelmesine neden oldu.

Yaşananlar parti tabanını karıştırdı. Tepkiler artarken Kış sessizliğini koruyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA