Tarsus Belediyesi ‘deprem’ bilgilendirmesi yapacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus Belediyesi ‘deprem’ bilgilendirmesi yapacak


 

Tarsus Belediyesi, Tarsus halkını bilinçlendirmek, olası deprem ve benzer afetlere karşı tedbir almak üzere Çukurova Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapmakta olan Prof. Dr. Hasan Çetin, Prof. Dr. Abdulazim Yıldız ve Doç. Dr. Ahmet Demir’in katılımıyla "Deprem" konulu bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirecek. Toplantı depreme yönelik dikkat çekmek ve bilinçlendirme çalışmaları dolayısıyla tüm vatandaşlara açık olacak.

Haber Merkezi

 

Tarsus Belediyesi, Türkiye’de ardı ardına meydana gelen depremler nedeniyle, depremden etkilenen illerin başında gelen Tarsus’ta çalışmalarına son hızla devam ediyor. Olası afetlere karşı yıllar öncesinden bu konuya dikkat çekmek için kolları sıvayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, şehrin deprem alanında dinamikleri ile ortak akıl temelinde “Deprem” bilinçlendirme çalışması gerçekleştirecek. Toplantıda Çukurova Üniversitesi, Jeoloji Mühendisliği, Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Hasan Çetin,“Tarsus ve Çevresinin Jeolojisi ve Deprem Durumunu” anlatırken, Çukurova Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği, Geoteknik Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Abdulazim Yıldız ise “Depremde Yerel Zemin Davranışları ve Mikrobölgeleme” konularına değinecek. Toplantıya aynı zamanda Çukurova Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği, Geoteknik Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Ahmet Demir’de katılarak “Depremde Yapısal Hasarlar ve Hatalar” konusunda bilinçlendirme sunumu gerçekleştirecek.

 

BAŞKAN BOZDOĞAN, “TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan toplantıya tüm halkı davet ederek, “Kentimizdeki tüm kurumlarımızla oluşturduğumuz kollektif bilinçle olası afetlere karşı tedbirlerimizi daha da artırıyoruz. Deprem gerçeğinin farkındayız. Ortak akıl temelinde düzenleyeceğimiz “Deprem” toplantısına tüm halkımızı davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bilgilendirme toplantısı, 21 Mart 2023 tarihinde saat 14:00'da Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA