Bürokrasiye veya iç çekişmelere kurban gitmesin! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bürokrasiye veya iç çekişmelere kurban gitmesin!


 

Yıllardır Mersin’de eksikliği büyük ölçüde hissedilen ve eleştirilere konu olan Üniversite- Şehir İşbirliği için kuruluşunun 30’uncı yılında Mersin Üniversitesi’nde yönetim değişikliği ile yeniden bir adım atıldı. Ancak beklenen adım, bürokrasiye veya iç çekişmelere kurban gitme endişesinin gölgesinde kaldı.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi’nin (MEÜ), şehirdeki sivil toplum kuruluşları, dernekler, iş dünyası ve diğer tüm paydaşlarla ilişkilerini geliştirmek amacıyla kurduğu “Üniversite-Şehir İş Birliği Komisyonu” ilk toplantısını gerçekleştirdi. MEÜ Senato Odası’nda Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Rektör Danışmanı ve İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan ile komisyon üyeleri katıldı.

Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Yaşar, “Üniversitemizin şehirle bütünleşerek sivil toplum kuruluşları, vakıflar, dernekler, iş dünyası ve diğer paydaşlarla iş birliği yapması ve ilişkilerin geliştirilerek bu kapsamda projeler üretilmesi çok önemli. Bizler de bu konuda Rektörlük olarak gereken her türlü desteği komisyonumuza ve tüm paydaşlarımıza vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Açış konuşmasının ardından gerçekleşen toplantıda komisyon üyeleri, üniversite ve şehir arasındaki mevcut iş birliği faaliyetleri ve potansiyel iş birliği alanları konusunda görüşlerini sundu. Toplantı, üniversite-şehir iş birliği alanlarının şehrin ihtiyaçları ve üniversitenin kabiliyetleri ekseninde belirlenmesi amacıyla yakın zamanda bir çalıştay düzenlenmesi konusunda görüş birliğine varılmasının ardından sona erdi.

MEÜ, Üniversite-Şehir İş Birliği Komisyonu üyeleri aşağıdaki isimlerden oluşuyor:

Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı – Rektör Yardımcısı (Başkan), Prof. Dr. Erdal Baykan – Rektör Danışmanı (İslami İlimler Fakültesi Dekanı), Prof. Dr. İlker Fatih Kara – Mühendislik Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Taşkıner Ketenci – İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Necmiye Canacankatan – Eczacılık Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu – İletişim Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Ahmet Atasoy – Turizm Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. İlhan Ege – Kariyer Merkezi ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, Prof. Dr. Hüseyin Mualla Yüceol – İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Yusun İnandı – Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Mustafa Taşkın – Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Ali Akdağlı – Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Mehmet Ali Mazmancı – Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Ahmet Murat Gizir – Fen Fakültesi Öğretim Üyesi, Doç. Dr. Buğra Sarı - İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi, Doç. Dr. Fikret Zorlu – Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi

Doç. Dr. Recep Ünal – İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi, Doç. Dr. Mehmet Zeki Uyanık – İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi, Doç. Dr. Mehmet Güngör – Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi, Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA