CHP YİNE KARIŞTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP YİNE KARIŞTI!


 

Mersin CHP’de bitmek bilmeyen kavgalara, çekişmelere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’i hedef alarak 15 meclis üyesini disipline verdi. Özyiğit’in, “Kime ve neye hizmet ettiğini parti tabanımız değerlendirecektir” çıkışı dikkat çekti.

HEDİYE EROĞLU

 

CHP’nin kalesi denilen ancak son yıllardaki seçimlerde AKP’nin birinci parti çıktığı, Büyükşehir’i İYİ Parti ve HDP desteğiyle kazanabilen partide, teşkilatlar seçim hareketliliği başlaması ile kaynamaya başladı.

Özellikle 2019 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri listelerine müdahale etme talebiyle başlayan gerilim, aradan geçen 4 senede durmadı. Sık sık kavgaların yaşanmasına neden olan bu tutum sonucunda Seçer ilçe belediye başkanı ve parti tabanı ile sorun yaşasa da il teşkilatını yanına çekmesi ile muhalifleri susturdu.

Ancak Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile Akdeniz Belediye Meclis Üyesi Serhat Servet Dövenci’nin sert muhalif tutumundan vazgeçmeyerek her fırsatta soluğu genel merkezde alması ile Seçer’in partideki karizması sürekli çizildi.

Bunların üzerine geçtiğimiz günlerde Mehmet Semih Nane’nin de hem partiden hem de meclis üyeliğinden istifası ile muhalif hareket yeniden tartışmaları alevlendirdi.

 

SON KRİZ YENİŞEHİR’DE PATLAK VERDİ

CHP’de kaynayan kazan durmak bilmezken son gerilim Yenişehir’de patlak verdi.

Mersin siyasi tarihinde bir ilk gerçekleşti. Partilisi Meclis üyelerine, “Ya benden olacaksınız! Ya Özyiğit'ten yana!” diyerek tavır almalarını isteyen CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, sözünü dinlemeyen 15 meclis üyesini disipline verdi. Olay kentte büyük yankı uyandırırıp Tahiroğlu’nun kimden cesaret aldığı merak konusu olurken olay partiyi karıştırdı.

 

KİME HİZMET EDİYOR?

CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu’nun görevden alınacağı iddia edilirken Başkan Abdullah Öziyğit’ten zehir zemberek bir açıklama geldi.

Seçim öncesi parti içi huzursuzluk yaratan CHP İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu’na tepki gösteren Özyiğit, sonses.tv’ye şu açıklamayı yaptı: “Belediyemizin iş ve hizmetlerini aksatmak, sürtüşmelerden beslenmek isteyen bu şahıs kendini biraz önemli kılmak için küçük hesaplar peşinde. ‘Ya benden olacaksınız! Ya Özyiğit’ten yana olacaksınız! Diyerek meclis üyelerini tehdit etmek sonrasında onları disipline vermek de ne oluyor? Böyle saçma bir düşünce bir ilçe başkanına yakışır mı? İkimizde bu partiyi temsil ediyoruz! Kime ve neye hizmet ettiğini parti tabanımız değerlendirecektir. Böyle bir dönemde ilçe başkanının tavırlarını talihsiz bir davranış olarak görüyorum. Ancak bizim meşguliyet alanımız olamaz. Ülkemiz büyük felaketlerle karşı karşıya ve biz binlerce depremzedeyi misafir ediyoruz. Ülkemiz 14 mayısta çok önemli bir dönüşümün eşiğinde. Böyle kısır çekişmeler, küçük hesaplar bizim gündemimiz olamaz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA