BELEDİYEDEN DENİZE SIFIR TUVALET ÇUKURU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BELEDİYEDEN DENİZE SIFIR TUVALET ÇUKURU!


 

Silifke Belediyesi’nin yazlık önemli sayfiye bölgesi Taşucu Mahallesinde sahilinde yaptığı sosyal alan düzenlemesinde kanalizasyonu olmayan tuvalet inşa etmesi tepki çekti.

Hediye Eroğlu

 

Silifke Belediyesi’nin, “Halkımızı ve şehrimizi modern projelerle buluşturmaya devam ediyoruz” anlayışıyla hizmet olarak duyurduğu Taşucu Mahallesi’nde sosyal alan düzenlemesi içerisinde inşa edilen yapı tuvaleti için atıksu bertarafı sağlanması amacıyla denize sıfır tuvalet çukuru yaptığı ortaya çıktı.

Taşucu kentinin efsanelere konu simge yapılarından Deniz Kızı heykelinin de bulunduğu, yaz döneminde denize girilen, kumul alanlarında güneşlenilen küçük ancak etkisiyle büyük yaşam alanı özelliğiyle öne çıkan sahil için inşası yapılan tuvalet için açılan atıksu çukuruna uygun görülen yer akıllara durgunluk verdi.

 

KANALİZASYON YOK, TUVALET VAR!

Silifkeli çevre aktivisti Musa Türkmen, belediyenin bu uygulamasına tepki göstererek, “Tarihteki ilk kanalizasyon sistemi milattan önce 2500 civarında Pakistan'da ortaya çıktı. Pakistan'daki ‘Mohenjo-daro’ isimli şehirde yaşayanlar, tuvalet atıklarını şehirden tahliye edebilmek için tuğlalar kullanarak bir kanalizasyon sistemi ortaya çıkarmışlardı. Ancak, milattan sonra 2023 yılında olmamıza rağmen kanalizasyon sistemi olmadan bir tuvalet inşa ediliyor. Tuvaletin dahil olduğu yapı inşasını modern hizmet olarak duyuran yöneticilerin modern anlayışlarının milattan önce 2500 yılı öncesinde kalmış olabileceği gerçeği düşündürüyor.

İnşa edilen yapı tuvalet çukurunun insan ve çevre sağlığı yönünden olumsuzluklar var edeceği ortadadır. Her yönüyle olumsuz sonuçlar var edeceği ortada olan yapı tuvaletinin, insan ve çevre sağlığı yönünden olumsuz sonuçlar oluşturmayacak şekilde düzenlenmesi gerekmektedir” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA