İSTİKLAL CADDESİ ÇAMURA GÖMÜLDÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İSTİKLAL CADDESİ ÇAMURA GÖMÜLDÜ


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin İstiklal Caddesi’nin ikinci etabında başlattığı yenileme çalışmaları yağmurlar ile birlikte vatandaşı çamura gömdü. Caddedeki kazı çalışmalarında yaya kullanımı sürerken geçiş yolu bırakılmaması vatandaşı ve esnafı mağdur etti.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesinin, İstiklal Caddesinde ki yenileme çalışmaları sürüyor. Geçen sene başlatılan Tren Garı’ndan Kuvayi Milliye Caddesi’ne kadar olan birinci etabı 5 ayda tam olarak bitirmeden hizmete açan belediye, ikince etaba ise geçtiğimiz günlerde start verdi.

Hastane Caddesi kavşağı ile Özgür Çocuk Parkı kavşağı arasındaki kısımdaki çalışmalar 23 Şubat’ta başlatılırken, meteorolojinin günlerdir yaptığı uyarılar ile gelen yağmur bölgede hayatı felç etti.

 

ÇAMUR DERYASININ İÇİNDE KALDILAR

Birince etaba nazaran daha yoğun bir yaya trafiği ile ekonomik hayata ev sahipliği yapan ikince etabın yer aldığı bölgede, yapılan kazı çalışmaları yağmurlar ile birlikte çamur deryasına döndü.

Yaya kullanımının devam ettiği alanda geçiş yolu bırakılmaması vatandaşı ve esnafı mağdur etti. Kaldırımların sökülmesi nedeniyle vatandaş kazı alanın içinden yürümek zorunda kalırken çamura bulanan vatandaş, buna uygun alanlar yaratılmamasına tepki gösterdi.

 

ESNAF İSYANDA

Yine bölgede birince etaba göre daha fazla sayıda bulunan dükkanlardaki esnaf da, çamur deryasına isyan etti. Yağmurlar düşünülmeden buna göre planlama ve düzenleme yapmayan Büyükşehir ekiplerine tepki gösteren esnaf, çamura karşı tedbir istedi.

Çalışmalar nedeniyle belirli bir süre araç trafiğine kapatılacak olan caddede, ilk olarak altyapı yenileme ve asfaltlama işlemleri tamamlanacak. Sonrasında kaldırım düzenleme, ağaçlandırma, ışıklandırma ve kent mobilyaları işlemleri tamamlanarak, cadde vatandaşların kullanımına sunulacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA