HDP’den Nevruz’da deprem anması | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HDP’den Nevruz’da deprem anması


 

HEDİYE EROĞLU

 

HDP Mersin Nevroz Tertip Komitesi, Akdeniz ilçesindeki Tırmıl Meydanı’nda Nevruz etkinliği düzenledi. Depremlerde yaşamını yitirenlere adanan 2023 Nevrozu, yağmura rağmen gerçekleştirildi.

Depremde yaşamını yitirenlere adan etkinlik, yas havasında gerçekleştirildi. Geniş güvenlik önlemleri altında halkların ortak taleplerinin bir kez daha meydanlardan haykırıldığı etkinlikte zaman zaman gergin anlarda yaşandı.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu’nun pankartı ile bazı afiş ve dövizlerin alana girişine izin vermeyen Mersin Emniyet Müdürlüğü Güvenliği Şube Müdürlüğü tepki çekti. Deprem ve sel afet değil, cinayet! Yitirdiklerimizin anısına saygıyla Yaşasın Newroz, Newroz, Piroz Be” yazılı pankartın alana alınmamasına tepki gösteren platform üyeleri, yasakları kınadı.

Newroz ateşini HDP'li vekiller Fatma Kurtulan ve Rıdvan Turan ile Barış Anneleri alkış, zılgıtlarla sloganlar eşliğinde yaktı.

Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Cavit Uğur da, AKP-MHP iktidarından 14 Mayıs'ta kurtulacaklarını söyledi. Devletin depremde halkı ölüme terk ettiğini söyleyen Uğur, "Yolumuz açık onları göndereceğiz" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA