Ya tamam ya devam! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ya tamam ya devam!


 

Avrupa sahnesinde mücadele veren Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, evinde şov yaparak yendiği Fransa temsilcisi deplasmanda Tango Bourges Basket’e 76-75 yenilerek, yarı final biletini 22 Mart’ta Mersin’de oynanacak son maça bıraktı.

BARIŞ ÇOBAN

 

Tarihin ilk kez boy gösterdiği Avrupa sahnesinde iki ileri bir geri ilerleyen Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, yine tökezledi.

Sık sık Avrupa’da ki bu gelgitli performansı nedeniyle hoca değişikliğine giden ÇBK, yine tökezledi. Çukurova ekibi FIBA Kadınlar EuroLeague son 16 turu rövanş maçında konuk olduğu Tango Bourges Basket’e direnemedi.

 

MAÇ BOYU RAKİBİNİ YAKALAMAYA ÇALIŞTI

Salı günkü çeyrek final ilk maçındaki yenilginin ardından, Fransa temsilcisi Bourges için tek bir parola ‘zafer’ olunca, oyun da ona göre oynandı. Rakip, Avrupa Tango sezonuna veda etmek istemezken ilk turda etkileyici olan Mersin, istediği gibi başlayamadı.

İlk çeyrek 25-17 bitse de mücadele hızlanmaya başladı. İkinci çeyrekte Mersin daha agresifleşip birçok hata yaparken ikinci yarı 39-29  bitti.

Ancak Mersin'den beklenen tepki soyunma odasına döner dönmez 9-3'lük skorla gerçekleşti. 4 puana geri dönen Çukurovalı Periler, Tango için hızlı ama kurtarıcı bir mola zorladı. Bourges, keskin bir Alix Duchet'nin ardından ileri vitese geri döndü ve etkileyici bir şekilde yönetti. Sondan on dakika sonra Berruyères yine çeyreği önde bitirdi: 61-48.

Son ama kadar direnmeyi seçse de başarılı olamayan ÇBK’ya Tiffany Hayes’in liderliği de yetmedi. Maç boyu geriden gelerek rakibin yakalamaya çalışan Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, son çeyrekte yüklense de rakibine 76-75 gibi acı veren bir skorla yenilmekten kurtulamadı.  

 

YA TAMAM YA DEVAM

Avrupa sahnesinde geçen sene tarihinde ilk kez Final-Four oynayan ancak FIBA Kadınlar Avrupa Kupası’ndan (EuroCup Women) 4’üncülük elde ederek ayrılan Turuncu – Lacivertliler, aldığı skor ile final biletini son maça bıraktı.

Bu sonuçla Fransız temsilcisi, seride durumu 1-1'e getirirken iki galibiyeti ulaşan takımın Dörtlü Final'e yükseleceği serideki üçüncü ve son müsabaka, 22 Mart Çarşamba günü Mersin'de yapılacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA