Şehitlikte hüzünlü tören | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şehitlikte hüzünlü tören


 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümü kapsamında Mersin Şehitliği’nde program düzenlendi.

GİZEM EKİCİ

 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümü kapsamında Mersin Şehitliği’nde program düzenlendi.

Düzenlenen törene; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Fatih Tuncer, Mersin milletvekilleri, şehit yakınları, gaziler, kent protokolü, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Törende; Vali Pehlivan,  Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Gedik, Başkan Seçer ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Tuncer tarafından Şehitlik Anıtı’na çelenkler sunuldu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve saygı atışı yapıldı. Daha sonra İstiklâl Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi. Bir öğrenci tarafından okunan şiirin ardından ise Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Fatih Tuncer konuşma yaptı. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığınca belirlenen bir subay tarafından da günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirildi ve Vali Pehlivan tarafından Şehitlik Defteri imzalandı.

 

“İLELEBET BAĞIMSIZ VE HÜR YAŞAYACAĞIMIZI TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİNİZ”

Çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saygı atışı yapıldı. Vali Pehlivan daha sonra şeref defterini imzaladı.

Şeref defterine yazdığı metni okuyan Vali Pehlivan, "Aziz şehitlerimiz, Çanakkale Deniz Zaferinin 108. yıl dönümünde şehitlerimizi anma günü vesilesiyle huzurunuzdayız. Sizler, vatana sevgi, bayrağa saygı, mukaddesata hürmet, millete sevda, tarihe vefa duygularıyla harmanlanmış, bağımsızlık aşkıyla kuşandınız, yollara düştünüz, cephelere koştunuz. Gövdenizi siper ederek, vatan toprağını korudunuz. Her karışını kanlarınızla suladınız. Canınızı feda ettiniz. En yüce makamlardan şehitlik mertebesine eriştiniz. İstikbaline ve istikbaline sevdalı bir milletin evlatları olarak, ezelden beridir hür yaşadığımızı ve ilelebet de bağımsız ve hür yaşayacağımızı tüm dünyaya gösterdiniz. Rengini mübarek kanlarımızdan alan al yıldızlı bayrağımızı asla boynu bükük bırakmadınız. Bu aziz vatanın dört bir yanında daima gururla dalgalandırdınız. Kutsalımıza namahrem düşman eli değmesine müsaade etmediniz. Şahadetleriyle dinin temeli olan ezanın sonsuza kadar yurt semalarında inlemesi için mücadele ettiniz.

 

GEÇİT VERMEDİ VERMEYECEK, VERMEYECEK

Sizin bu kahramanlıklarınız, kazandığınız Çanakkale gibi destansı zaferler sayesinde bugün başı dik, alnı açık olarak bizlere emanetiniz olan bu güzel vatanımızın içerisinde özgürce yaşadığımızın bilinci içerisindeyiz. Sizlere olan minnettarlığımızı göstermenin yegane yolunun ancak uğruna canınızı feda etmekten kaçınmadığınız, vatanımıza terimizin son damlasına kadar çalışarak, sahip çıkmaktan geçtiğini idrakindeyiz. Nasıl ki siz, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda ve diğer savaşlarda birleşerek, milletimize diz çöktürmek, vatanımızı parçalayıp, ülkemizi yok etmek maksadıyla saldırıya geçen, düşman ordularına geçit vermediniz, bugün de evlatlarınız, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü bozmaya yeltenen hain şer odaklarına, terör örgütlerine, onların dahili ve harici destekçilerine asla geçit vermedi vermeyecek, cansiperane mücadelesini sürdürecektir" ifadelerini kullandı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman tarafından şehitler için dua okudu. Yapılan duanın ardından protokol üyeleri şehitlerin mezarlarını ziyaret ederek, mezarlara karanfil bıraktılar. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA