NE BEKLİYORSUNUZ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NE BEKLİYORSUNUZ?


 

Kahramanmaraş depremleri sonrası olası bir Adana depreminin uyarısı yapılırken Mersin’de meydana gelen Erdemli depremi korkuyu arttırdı! Ancak kentte hala tam olarak kötü zemin üzerindeki kalitesiz yapı stoğunun dönüştürülmesi ile ilgili somut adımlar atılmıyor!

HEDİYE EROĞLU

 

Deprem riski iller sıralamasında 3. derecede yer alsa da tüm depremlerinin sarsıntısının hissedildiği şehirde korku sürüyor.

Kahramanmaraş depremleri sonrası olası bir Adana depreminin uyarısı yapılırken Mersin’de meydana gelen Erdemli depremi korkuyu arttırdı! Şehir geceyi korku içinde geçirirken yurttaşlar evlerine giremedi.

Uzmanlar bu depremlerin bölgede biriken stresin boşalmasını sağladığını söylese de endişeli vatandaş bir an önce şehrin dönüşümü için harekete geçilmesini istiyor.

Ancak bu endişe ve korkuya rağmen kentte hala tam olarak kötü zemin üzerindeki kalitesiz yapı stoğunun dönüştürülmesi ile ilgili somut adımlar atılmıyor!

Kentte bunlar yaşanırken, Harward’dan Prof Dr. Judith Hubbard’in, Mersin’deki depreme ilişkin şu açıklaması dikkat çekti: “Mersin'in 30 km güneybatısında M4.6 büyüklüğünde meydana gelen deprem 6 Şubat çift depremleri ardından bu bölgede hissedilen en büyük deprem. Bu deprem kıyı boyunca ve Kıbrıs, Türkiye, Suriye ve Lübnan'da daha geniş çapta güçlü bir şekilde hissedildi. Ana şoklardan bu yana geçen süre ve faya olan mesafe göz önüne alındığında, ben buna artçı sarsıntı demezdim.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA