AKKUYU İŞÇİSİNİN KAMPINI SU BASTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU İŞÇİSİNİN KAMPINI SU BASTI


 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde taşeron firma olan Serban İnşaatın Gülnar Büyükeceli’deki 350 kişilik işçi kampını yağmurlar sonrası su bastı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Gülnar ilçesinde tepkilere rağmen yapımı devam eden ve depremler ile korkulu adreslerden biri haline gelen Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında çalışan işçiler sık sık yaşadığı mağduriyetle gündem gelmeye devam ediyor.

Maaşlarını alamadıkları, zorlu ve kötü çalışma koşulları nedeniyle sık sık eylem yapan işçiler, kamplardaki yaşam kalitelerine isyan ediyor.

 

YATAKHANE VE YEMEKHANE SULARA GÖMÜLDÜ

Yaz aylarında aşırı sıcaklarda kamplardaki kötü koşullarda büyük zorluklar yaşayan işçiler kış aylarında ise yağmurlar sonrası su baskınları ile boğuşmak zorunda kalıyor. Meteorolojinin günlerdir kente yaptığı uyarılar sonrası kentte özellikle batı sahillerde etkili olan yağmur hayatı felç etti. Yağışların Akkuyu sahasına da etkisi olumsuz oldu.

Akkuyu NGS inşaatında ki taşeron firmalardan Serban İnşaata ait Gülnar’ın Büyükeceli Mahallesinde bulunan işçi kampını yağmurlar sonucu su bastı. 350 kişilik işçi kampı sulara gömülürken işçilerin kaldığı konteynerler ile yemekhane kullanılamaz hale geldi.

 

2021’DE DE YAŞANDI

Akkuyu NGS şantiyesi bölgesinde 2021 yılında şiddetli yağış nedeniyle yerleşim alanı dışında bulunan yemekhanyi su bastı. Akkuyu NGS AŞ, baskının binanın bakımından sorumlu yüklenici firmanın çatının kış mevsimine hazırlık çalışmalarını zamanında tamamlamaması nedeniyle yaşandığını bildirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA