SGK’dan iş yükü isyanı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SGK’dan iş yükü isyanı


 

Mersin’de sendikalarda örgütlü büro emekçisi kamu çalışanları, SGK İl Müdürlüğü önünde eylem yaparak, EYT düzenlemesi ve artan iş yükü nedeniyle tepki gösterdi. Emekçiler, 2012’de haksız ve hukuksuz bir biçimde kesilen ve mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyeleri ve diğer ek ödemelerin geriye dönük ödenmesini istedi.

BARIŞ ÇOBAN

 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Mersin İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şubesi ile Büro- İş Sendikası Mersin Şubesi üyeleri, kurum önünde eylem yaparak, EYT düzenlemesi ve artan iş yükü nedeniyle tepki gösterdi.

 

DEPREM FELAKETİ UNUTULMADI

Açıklamayı okuyan Mersin BES şube Başkanı Murat Doğan, 6 ve 20 Şubat’ta meydana gelen depremlerle resmi rakamlara göre 48 bin den fazla vatandaşın kaybedildiğini söyledi. “Depremde ve sel felaketlerinde vefat eden canlara rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” diyen Doğan, “Tarifsiz üzgünüz ve öfkeliyiz. Yaşanan bu büyük kayıp nedeniyle oluşan mağduriyetlerin hemen giderilmesini, ölümlere ve yıkıma neden olan ihmallerin sorumlularının bağımsız yargı önünde hesap vermesinin takipçisi olacağımızı bu vesile ile kamuoyu ile bir kez daha paylaşıyoruz” dedi.

 

“SGK EMEKÇİSİ ARTIK YETER! DİYOR”

Herkesin yakından takip ettiği gibi emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemenin meclisten geçerek yasalaştığını anımsatan Murat Doğan, “Henüz düzenleme kamuoyu ile paylaşılmadan 1 Ocakta hizmet borçlanmasına asgari ücrete gelen zam oranında artış yapılacağını duyan vatandaşlar Sosyal Güvenlik Merkezlerinin önünde uzun kuyruklar oluşturmuş, borçlanma taleplerini gerçekleştirmişlerdi. Bu durum dahi SGK Emekçilerinin iş yükünü 2-3 kat artırırken, emeklilik taleplerinin başlaması ile tüm Sosyal Güvenlik Merkezleri önü mahşeri kalabalığa dönüşmüş, yaşanan yoğunlukla beraber hem vatandaşlar mağdur edilmiş hem de SGK emekçilerinin iş yükü katmerlenerek artmıştır.

Bu yoğunluğun mevcut personelle karşılanması çok büyük sıkıntılara neden olmaktadır. Sürekli çıkarılan vergi ve prim aflarıyla beraber rutin işlerini de yapmak zorunda kalan SGK emekçisi artık yeter! Diyor” dedi.

 

AÇLIKSINIRINDA 85 MİLYONA HİZMET VERİYORUZ

SGK emekçilerinin açlık sınırındaki bir ücretle 85 milyon vatandaşa hizmet ettiğini dile getiren Başkan Doğan, 2012 yılında yayınlanan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile SGK emekçisinin almakta olduğu yılda iki asgari ücret tutarındaki ikramiye ile kimi ek ödemelerin ise sözde ‘eşit işe eşit ücret’ adı altında kaldırıldığını söyledi.

“Sendikamızın yaptığı anayasa mahkemesi başvurusu sonucu verilen iptal kararına rağmen, iktidar tarafından gereği yapılmayarak hukuksuz bir şekilde ikramiyelerimiz gasp edilmiştir” diyen Doğan, “Ek gösterge düzenlemesi adı altında çıkarılan yasada SGK Emekçisi görmezden gelinmiş, 3600 ek gösterge kapsamı dışında bırakılarak bir darbe de buradan yemiştir.

 

“İKRAMİYELERİMİZİ VE DİĞER EK ÖDEMELERİMİZİ GERİYE DÖNÜK İSTİYORUZ!”

Kimi kurumlarda iş yoğunluğu nedeniyle farklı isimler altında ek ödemeler yapılmaktadır. Adalet Bakanlığı çalışanları için adalet hizmetleri tazminatı, Sağlık Bakanlığı çalışanları için döner sermaye ödemeleri, Millî Eğitim Bakanlığı’nda ek ders ücretleri, Belediye çalışanlarına denge tazminatı gibi. SGK doğumdan ölüme tüm vatandaşlarımıza hizmet vermekte olup Mevzuat ve iş yükü açısından en yoğun kurumlardan biridir. Bu nedenle; Sosyal Güvenlik Kurumu emekçileri olarak 2012 yılında haksız ve hukuksuz bir biçimde kesilen ve mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz!

 

KOMİK ÜCRETLE FAZLA MESAİ DAYATMASINA HAYIR

Sosyal Güvenlik Kurumu Ek Ödeme Yönetmeliğinde yer alan ek ödeme puanlarına 100 er puan eklenmesini istiyoruz!

Ek gösterge düzenlemesinde 3600 kapsamı dışında bırakılan SGK Emekçilerine de 3600 ek gösterge istiyoruz!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda olduğu gibi, kurum içi uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesini ve sosyal güvenlik tazminatı ödenmesini talep ediyoruz!

Ücretsiz yemek hizmeti istiyoruz!

Komik bir ücretle zorunlu olmadığı halde emekçilere dayatılan fazla mesai uygulamasına hayır diyoruz. 

İnsanca yaşanacak bir ücret istiyoruz.

Mersin’de yeni yapılan SGK hizmet binasının bir an önce kreş dahil edilerek hizmete açılmasını istiyoruz.

SGK Emekçilerine verilen servis hizmetinin düzenli ve sürekli hale gelmesini istiyoruz.

Bugünlük eylemimizi sonlandırıyoruz. Ancak haklı taleplerimiz karşılanıncaya, mağduriyetimiz giderilinceye kadar eylemlerimize devam edeceğimizi buradan yetkililere duyuruyoruz.

İnsan onuruna yakışır koşullarda çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA