Endişelenecek bir şey yok | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Endişelenecek bir şey yok


 

Uzmanlar Mersin’de yaşanan 4,6’lık deprem sonrası yaptığı açıklamalar ile “Endişelenecek bir şey yok” diyerek, bölgede biriken gerilimin azalmasına bu depremlerin iyi olduğunu duyurdu.

Haber merkezi

 

Kahramanmaraş depremler sonrası gerek zemin sıvılaşması gerekse de kalitesiz yapı stoğu nedeniyle büyük korku ve panik yaşanan Mersin’de, 46 ile sallanmasının ardından tedirginlik arttı.

Ancak uzmanlar Mersin’de yaşanan 4,6’lık deprem sonrası yaptığı açıklamalar ile “Endişelenecek bir şey yok” diyerek, bölgede biriken gerilimin azalmasına bu depremlerin iyi olduğunu duyurdu.

 

BÖLGE GERGİNLİĞİNİ ATIYOR

Depremin ardından Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan açıklama geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ercan, depremin "Ecemiş kırığı"nın deniz içinde devamında olduğunu ifade etti. Bölgenin gerginliğini attığını da belirten Ercan endişenecek bir durum olmadığını kaydetti.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, paylaşımında, "16 Mart 22.49'da Mersin açığında Akdeniz'de olan M4,6'lık küçük deprem Ecemiş kırığının deniz içinde devamında olmuştur. Bölge gerginliğini atıyor. Kaygılanacak bir durum yok" dedi.

 

ENDİŞELENMEYİN

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt de, “Mersin açıklarında meydana gelen 4,6 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem kıta hareketlerinden kaynaklı olarak oldu, endişelenmeyiniz. Bu depremin olması iyi oldu diyebiliriz. Gerilim biriken kayaç kırılarak rahatladı. Afrika levhasının ve P dalgasının eserleri. Her deprem öncü değildir, Bazen yerin kilometrelerce altındaki kayaç dayanım direncini kaybederek kırılır ve rahatlar” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA