CHP’li Başarır: ‘Sahte diplomalar verildi’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’li Başarır: ‘Sahte diplomalar verildi’


 

CHP’li Başarır, kara para, rüşvet iddialarıyla gündeme gelen Ünsal Ban’ın rektörü olduğu dönemde THK Üniversitesinin pek çok siyasi isme ve bürokrata sınava dahi girmeden diploma verdiği iddialarını TBMM’ye taşıdı.

Haber Merkezi

 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, kara para, rüşvet iddialarıyla gündeme gelen Ünsal Ban'ın rektörü olduğu dönemde Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi'nin pek çok siyasi isme ve bürokrata sınava dahi girmeden diploma verdiğini iddia etti.

CHP'li Başarır, sahte diploma skandalını meclis gündemine taşıdı. Başarır, TBMM'de "Türk Hava Kurumu Üniversitesinde 2016-2017 ve öncesi yıllarda verilen yüksek lisans diplomalarının incelenmesi" amacıyla yaptığı konuşmasında, AKP Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu Genel Sekreteri Necdet Ada, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanı Osman Çangal, Sağlık Bakanlığı Müşaviri Gökhan Biçkur, A Haber sunucusu Erkan Tan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı 24 ve 26’ncı dönem AKP milletvekili Ebubekir Gizligider gibi isimlerin Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde sınava bile girmeden diploma sahibi olduğunu açıkladı.

 

DİPLOMADA USÜLSÜZLÜK İDDİASI

Ali Mahir Başarır, "Türk Hava Kurumu Üniversitesinde 2016-2017 ve öncesi yıllarda verilen yüksek lisans diplomalarının incelenmesi" amacıyla TBMM Başkanlığı’na verdiği Meclis Araştırması Önergesine dair konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Türk Hava Kurumu Üniversitesinin diplomalar ve yönetimiyle ilgili usulsüzlüklerinin araştırılmasıyla ilgili verdiğimiz araştırma önergesi üzerinde söz almış bulunmaktayım. Bilindiği üzere, bu üniversitenin 2011-2015 yılları arasında rektörlüğünü meşhur Ünsal Ban yapıyordu. Bugüne kadar kara para, rüşvet gibi iddialarla gündeme gelmişti, tutuklandı ama bir başka boyut daha var. Bakın, Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığını bu üniversitedeki yüksek lisans ve doktora programlarını inceliyor, yapılan dosyalar ve öğrencilerin durumlarıyla ilgili “R, K (yani Rize, Kastamonu) Rektörlük kontenjanı” diye bir şey görüyor ve bu kontenjandan kimler yüksek lisans ve doktora programlarına yerleştiriliyor, inceliyor ve lisansüstü ve doktora diplomalarının iptaline karar veriyor. Çünkü bu kişiler hiç gelmemiş, hiç sınava girmemiş, okulun yolunu bilmiyor ama bu Rektör kendisine gelenlere şeker dağıtır gibi diploma ikram ediyor. Peki, kimler var? Bir bakalım: Mesela, çok ilginç, televizyonlarda sürekli sizin davulunuzu çalan Erkan Tan var, A Haber’in meşhur spikeri. Ne yazmış biliyor musunuz? Diplomasını almış, “Rektör Ünsal Ban’ın elini öpmek istedim, öptürmedi.” yazmış. E, tabii, böyle bir tipe diploma veren bir rektörün eli de öpülür. Kim bu? Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı 24 ve 26’ncı dönem milletvekiliniz Ebubekir Gizligider. Bu, YÖK’ün listesinde var;

 

“KIZILAY'I BİZ Mİ YIPRATIYORUZ”

Ankara milletvekiliniz var, Osmaniye milletvekiliniz var bu dönem. Başka kimler var? Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu Genel Sekreteri Necdet Ada var, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanı Osman Çangal var, Sağlık Bakanlığı Müşaviri Gökhan Biçkur var, 2011-2013 yılları arasında Danıştay Başkanlığı yapmış Hüseyin Hüsnü Karakullukçu var ki çok daha vahim, Millî Savunma Bakanlığında müdürler var, bir de Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlık danışmanı Enes Çelebi var; aslında Ünsal Ban'ın kıymetli eşinin, milletvekilinizin iddialarının ortasındaki isim. Şimdi, gerçekten arkadaşlar bakın, az önce burada konuşan arkadaşımız “Kurumları yıpratıyorsunuz.” dedi. Kurumları biz mi yıpratıyoruz? Kızılayı biz mi yıpratıyoruz? AFAD'ı biz mi yıpratıyoruz? Üniversiteleri biz mi yıpratıyoruz? Ya, bu ülkenin Cumhurbaşkanı Türk Hava Kurumu Üniversitesi kurulduğunda çıktı “Türkiye'de ilk olarak uzayla ilgili bir üniversite kurduk.” dedi. Uzayla ilgili üniversiteye kontenjandan alınan isimlere bak: Erkan Tan, onunla uzaya gideceğiz ya da milletvekilleriniz ya da Hilmi Daşdemir, anketlerinizi yapıp algı yaratan televizyonlardaki bülbülünüz."

 

“GİTMİŞ Mİ OKULA”

"Gelin, bunları araştırın, üniversiteler ne hâlde! Siz mimarlık fakültesine ilahiyatçıyı, hukuk fakültesine veterineri atıyorsunuz, Türk Hava Kurumu Üniversitesini bu hâle getirmişsiniz yani 50’ye yakın isim var, saymakla bitmiyor, çoğu sizin milletvekiliniz. Yahu Osmaniye Milletvekiliniz çıksın, söylesin; okul nerede? Osmaniye Milletvekili nerede? Bakayım bir adına. Mesela Ankara Milletvekili Sayın Çam nerede? Söylesin, bu okul nerede, gitmiş mi okula?"

 

AKP ve MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

CHP Grubu’nun, "Türk Hava Kurumu Üniversitesinde 2016-2017 ve öncesi yıllarda verilen yüksek lisans diplomalarının incelenmesi" amacıyla TBMM Başkanlığı’na verdiği Meclis Araştırması Önergesinin, Genel Kurul’da görüşülme önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

 

NE OLMUŞTU?

Rüşvet iddialarıyla gündeme gelen AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun eşi Ünsal Ban, Türk Hava Kurumu Üniversitesi rektörlüğü yapıyordu. Ban, Sedat Peker'in yayınladığı video nedeniyle gözaltına alındıktan sonra tutuklanmış daha sonra tahliye edilmişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA