Cemevi’nden Kilise’ye ziyaret | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Cemevi’nden Kilise’ye ziyaret


 

Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, İnanç Kurulu Erdoğan Sevin ve İnanç Kurulu Üyesi Baki Erdoğan Dede, Mersin’de bulunan kiliseleri ziyaret ederek, kiliselerin deprem çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Haber Merkezi

 

Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz ve İnanç Kurulu Başkanı Erdoğan Sevin ve İnanç Kurulu Üyesi Baki Erdoğan ile birlikte Mersin’de bulunan Mersin Latin Katolik Kilisesini ve Mersin Rum Kilisesini ziyaret etti.

Mersin Latin Katolik Kilisesinde deprem felaketi nedeniyle Hatay’dan gelen yurttaşların dertlerini dinleyip, depremde Hakk’a yürüyenlerin anısına çerağ uyandırılıp, gülbank okundu.

Mersin Latin Katolik Kilisesi Baş Rahibi Roshan Cordeiro, “Depremden dolayı birçok canımızı Kilisede misafir ettik. İlk 15 gün önemli sorunlarla karşı karşıya kaldık. Mersin Cemevinin kilisemize çok önemli katkıları olmuştur. Yardımlarından dolayı çok teşekkür ederiz. ‘Cemevimizin ocağı sönene kadar, biz size yemek desteği sunacağız’ sözleri beni derinden etkiledi. Katkılarından dolayı Mersin Cemevine teşekkür ederiz” diye konuştu.

Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz da, “Mersin Cemevi olarak her zaman kilisenin yanındayız. ‘Hizmet insanadır’ desturu ön plandadır. Bize düşen görev neyse sonuna kadar yapmaya hazırız” dedi.

Mersin Latin Katolik Kilisesinin ardından Cemevi heyeti Mersin Rum Kilisesini ziyaret etti. Yapılan ziyarette konuşan Mersin Rum Kilisesi Papazı Coşkun Teymur, deprem sırasında Hatay’da olduğunu ve çok büyük felaket yaşandığını aktararak, cemevine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Beyruttan gelen Ruhani Lider Episkopis Arsenyos ile Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz deprem ile ilgili sohbet etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA