NEREDEN ÇIKTI BU SATIŞ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NEREDEN ÇIKTI BU SATIŞ?


 

Ülke bir yandan depremler diğer yandan sel afeti ile baş etmeye çalışırken her fırsatta Hazine ve orman arazilerinin kullanımı için tahsis çağrısı yapan Mezitli Belediyesi’nden dev bir arazi satışı hamlesi geldi!

HEDİYE EROĞLU

 

Depremler öncesi bölgenin en çok değer kazanan ilçesi konumunda baş köşede oturan Mersin’in Mezitli ilçesi, yıkımların ardından ise korkunun adresi oldu. Gerek zemin sıvılaşması gerekse de kalitesiz yapı stoğu nedeniyle binlerce binanın kentsel dönüşüme dahil olması gerçeği hasar tespitleri ile ortaya çıkarken, ilçedeki arazi varlığı ise daha bir önem kazandı.

Deniz ve dağ arasında önemli bir arazi varlığı bulunan ilçede Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan sık sık kamuya ait hazine arazileri ile orman arazilerinin ranta peşkeş çekilmek yerine kendilerine tahsisi çağrısı yaptı.

Hazineye ait arazilerin ‘tarım yapılıyor’ denilerek yıllarca işgal edildiği sonrasında ise rant çetelerinin buralara göz dikmesi ile bir gecede yüzlerce ağacı sökerek talan etmeye kalkığı Mezitli’de bu duruma en tepkiyi veren belediyeden, ülke bir yandan depremler diğer yandan sel afeti ile baş etmeye çalışırken ilginç bir satış kararı geldi.

 

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU?

İlçedeki arazilerin el değiştirmesine ilişkin sık sık spekülasyonların yaşandığı Mezitli’de CHP’li Belediye Başkanı Neşet Tarhan, dev bira araziyi satma kararı aldı.

Mezitli Belediyesi Tece bölgesindeki 2207 m2 arsayı 33 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkardı. Ticari+konut niteliğindeki kupon taşınmaz üzerindeki yapılacak inşaat 1,6 yoğunluğa sahip olacak. Yüksek katlı binaların korku yarattığı, uzmanlarca zeminde ki sıvılaşmaya dikkat çekilen bölgede 1,6 yoğunlukla yapılacak yapılara ruhsat vermenin önünü açacak satış tepki çekti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA