Silifke milletvekili istiyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Silifke milletvekili istiyor


 

Türkiye’nin birçok ilinden daha çok nüfusa sahip olan artışın sürdüğü Mersin’in Silifke ilçesinden, çok uzun süredir TBMM’de hemşehrisi olan bir vekil ile temsil edilmediği isyanı yükseldi. İSTSİDER yönetimi; “Silifkeli milletvekili istiyoruz” çıkışı geldi.

Haber Merkezi

 

İstanbul Silifke Kültür ve Dayanışma Derneği (İSTSİDER) yönetiminden “Silifkeli milletvekili istiyoruz” çıkışı geldi.

İstanbul’da Marmara Lokalinde bir araya gelerek, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine dair bir toplantı yaptıklarını söyleyen İSTSİDER Başkanı Sadık Avcı, “İSTSİDER olarak İstanbul’da hemşehrilerimize ve öğrencilerimize her zaman sahip çıkıyoruz. Onların dertlerinde, sıkıntılarında, iyi günlerinde kötü günlerinde her zaman yanlarında oluyoruz. Türkiye çapında da yapılanma çalışmalarına hız veriyoruz, 50 ilde Silifkeliler olarak bir araya geldik. Hedefimiz tüm illerde Silifkeli hemşerilerimizle bir araya gelip Silifke lobisini daha da güçlü olmasını istiyoruz.

 

SİLİFKE NÜFUSU BÜYÜYOR

Silifke’mizde gelişen, büyüyen ve Türkiye’nin birçok ilinden daha çok nüfusa sahip, ekonomiye büyük katkı sunan, ikinci bölgenin parlayan yıldızıdır. İlçemizin 130 bine yakın nüfusu olmasına rağmen, depremzede vatandaşlarımızın da Silifke’ye gelmesi ve onları misafir etme ile bu rakamın 150 bine yaklaştığını düşünüyoruz. Silifke’miz bu bağlamda konaklama, yerleşim, altyapı, üstyapı, trafik, otopark, iş, aş konularında problemli hale gelmiştir. Bu konuların daha hızlı ve çabuk çözülmesi için ve Silifke’mizin il hakkının geri alınması için Silifkeli milletvekillerine ihtiyaç var.

 

“UZUN SÜREDİR DE TBMM’DE SİLİFKELİ OLAN BİR VEKİLİMİZ MAALESEF BULUNMUYOR”

Önümüzde de 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri var. Uzun süredir de TBMM’de Silifkeli olan bir vekilimiz maalesef bulunmuyor. Silifke’nin Ankara'da temsil edilmesi için ilçeden bir, iki, üç milletvekilinin olması gerekmektedir. Silifkeli hemşerilerimiz ilimiz merkezinin ikinci bölgesinde açık ara en çok nüfusa sahip olduğu gibi hemşerilerimiz arasındaki dayanışma ruhunun son derece yüksek olduğu herkesçe bilinen bir gerçektir. Partilerin Silifkeli bir aday ile seçime girmeleri alacakları oyun sayısını ve oranını artıracağı göz ardı edilmeyecektir. Mersin milletvekili listelerinde dışardan ithal, başka il nüfusuna kayıtlı, genel merkezden atama ile gelen vekil değil, Silifkeli adayların her partiden en ön sıralarda aday gösterilmesi hususunda tüm siyasi partilere çağrıda bulunmaktayız. Hangi partiden olursa olsun Silifke için çalışacak, önceliği Silifke olacak, Silifke'yi ve Silifkelileri sahiplenecek Silifkeli Milletvekilleri isteğimizi yineliyoruz. Bu isteğimize karşılık siyasi partilerden, Silifkeli milletvekili adaylarına, listelerinde en ön sıralardan yer vermelerini bekliyoruz” dedi.

Yapılan toplantı sonrasında yazılı açıklama da şu ifadelere yer verildi.

“TARAFSIZ VE BAĞIMSIZ OLACAĞIZ”

Dernek ayrıca, seçimlerde herhangi bir adayı ve partiyi desteklemediğini açıklayarak, tarafsız ve bağımsızlığını koruyacağını duyurdu.

Mersin milletvekili listelerinde Silifkeli adayların her partiden en ön sıralarda aday gösterilmesi hususunda tüm siyasi partilere çağrıda bulunan dernek yönetimi, “Hangi partiden olursa olsun Silifke için çalışacak, önceliği Silifke olacak, Silifke'yi ve Silifkelileri sahiplenecek Silifkeli Milletvekilleri isteğimizi yineliyoruz. Bu isteğimize karşılık siyasi partilerden, Silifkeli milletvekili adaylarına, listelerinde en ön sıralardan yer vermelerini bekliyoruz.

Derneğimizin kapıları yalnız seçim döneminde değil her zaman tüm hemşerilerimize, sivil toplum kuruluşlarına, derneklere ve siyasi partileri açık olup, seçim döneminde derneğimizi ziyaret etmek isteyen tüm siyasi parti temsilcilerine ve hemşerilerimize de eşit mesafede açıktır. Dernek yöneticilerimizin veya hemşerilerimizin şahsi hesaplarından yapmış olduğu açıklamalar derneğimizi bağlamamakta olup derneğimiz siyasi olarak tarafsız ve bağımsız konumdadır” açıklaması yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA